PolitikaTema danaНекатегоризовано

Milion dinara za vatromet trn u oku opozicije. Nove direktore dobili Toplana, Sportski centar, Centar za kulturu

BOR, (IST Media) Odbornici SO Bor usvojili su uz velike zamerke opozicije rebalans budžeta za 2012. godinu i izglasali nova kadrovska rešenja.

 

 

Umesto Živorada Petrovića, koji će biti direktor Rudnika bakra Bor umesto penzionisanog Nebojše Radoševića, za novog direktora JKP “Toplana” Bor izabran je Milan Stupar; prošlogodišnji dobitnik nagrade “Inženjer Šistek”.

 

Direktor Centra za kulturu Bor umesto Milana Kostića biće Danijel Čorboloković, a u JU Sportski centar “Bor” Olivera Sretenovića je zamenila Bojana Dlbokić.

 

Vladimir Stanković - Deda

Velike polemike izazvao je izbor direktora Apotekarske ustanove Bor, i umesto Snežane Janković, odbornici su izglasali Ankicu Vulović.

 

Raspravljajući o rebalansu budžeta, opozicija je ocenila da je četvrti rebalans rasipnički, i kao jedan od primerta naveli izdvajanje milion dinara za Novogodišnji vatromet. Predsednik Skupštine Dragan Žikić, međutim, smatrao je za govornicom da je ova cena prihvatljiva, pa je budžet prihvatila većina. Nepoznanica je i koliko će biti izdvojeno i sa kojih pozicija za novogodišnje kićenje grada. Nezvanično, reč je o čak dva miliona dinara. Žikić je zato zatražio ispitivanje gde se nalaze ukrasi kupljeni ranijih godina, jer se po “gradu priča” da su neki završili na pijaci.

 

“Ukoliko se ispostavi da je bilo zloupotreba, zatražićemo da nadležni organi ispitaju taj slučaj”, rekao je Žikić.

 

Umesto odbornika Jelene Vidojković i Nenada Vušovića u SO Bor će sedeti hirurg dr Goran Joksimović i Milorad Jonović. Novi član Opštinskog veća biće Vladimir Stanković – Deda.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X