DruštvoKorona

Milikić: Volonteri spremni za pomoć starijima. I dalje mnogi zloupotrebljavaju Call centar

BOR, (IST Media, foto: istmedia) – Operativni tim Gradske uprave Bora za pomoć u suzbijanju širenja korona virusa od danas je izmešten u prostorije Centra za kulturu gde će biti otvoreno osam linija za pomoć starijima. Očekuje se i angažovanje oko 300 volontera i lica iz javnog sektora koji su prihvatili radnu obavezu da se uključe u pružanju pomoći starijima od 65 godina.

Ovo je na današnjoj konferenciji za novinare rekao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, koji je ponovo apelovao da se telefoni Call centra 030/424192 i 060/2727059 ne zloupotrebljavaju jer je bilo nebrojeno primera neodgovornih građana.

On je dodao da su obezbeđene dovoljne količine obroka za najstarije i nemoćne građene, da je Centar za socijalni rad preuzeo obavezu skeniranja materijalnog stanja starijih Borana kako bi se kompletno utvrdila slika potreba.

Prema njegovim rečima, primećeno je da i danas postoje neodgovorni građani koji se oglušavaju o naredbu zabrane kretanja ili samoizolacije.

Borska policija je juče podnela krivičnu prijavu protiv jedne osobe koja je doputovala iz Nemačke i nije poslušala uputstvo o samoizolaciji već se nonšalantno šetala gradom i prodavala robu na buvljoj pijaci, rekao je Milikić.

Dodao je da postoje primedbe na preopterećenost telefonskih linija Doma zdravlja pri naručivanju elektronskih recepata pa je iz tih razloga, pored broja 030/432777, otvorena dodatna linija za te namene 030/411060.

Gradonačelnik Bora je izvestio da do danas nije evidentirana nijedna osoba sa kliničkom slikom koja upućuje na korona virus.

Trenutno nema obolelih u Boru, a ako se promeni ta slika, uvešćemo dodatne higijenske aktivnosti, kao što su vanredno pranje ulica, zgrada i liftova, a jedna od mera biće i redukcija rada gradske pijace, rekao je on.

Juče su u otvorenoj ambulanti „Rudar“ za pacijente koji imaju temperaturu i respiratorne probleme urađena 42 pregleda, ali klinička slika nije pokazala da ima obolelih od korona virusa. U ovoj ambulanti rade dva lekara.

Kada je reč o situaciji u selima, u svakom mestu se preko mesnih kancelarija tačno zna ko je odgovorno lice za pomoć i javno su objavljeni kontakt telefoni.

Procena je da u Boru živi oko 7.000 lica starijih od 65 godina.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X