Milikić: Usvajanjem kratkoročnog akcionog plana sprečiće se prekomerno aerozagađenje u Boru

124 0

 

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je Kratkoročni akcioni plan (KAP) koji bi trebalo da spreči prekomernog aerozagađenje u Boru.

Donošenjem ovog dokumenta definisali smo na koji način će se ponašati i grad koji vrši deo monitoringa, ali i svi zagađivači koji utiču na životnu sredinu. Uspostavljen je sasvim drugačiji sistem, i onog trenutka kada se desi prekomerno aerozagađnje, odeljenje gradske uprave za ekologiju istog trenutka obavestićea Ministarstvo za zaštitu životne sredine, ministarstvo rudarstva i zagađivača, u ovom slučaju kompaniju Ziđin. Grad će preko sajta obaveštavati o stepenu zagađenja, a na više mesta biće postavljeni displeji na kojima će biti prikazano trenutno zagađenje, rekao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća u 2020. godini,  saglasnost na izmenu i dopunu programa rada Turističke organizacije, kao i saglasnost na Statut Ustanove sportski centar Bobana Momčilović Veličković.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X