[AUDIO] Milikić ostaje gradonačelnik, Dragan Žikić predsednik Skupštine

299 0
Koalicija sps sns most Skupština grada Bora

 

Aleksandar Milikić ostaće gradonačelnik Bora i naredne četiri godine, ali ni na čelu Skupštine grada neće biti promena, jer će njome, kao i u prethodnom mandatu, predsedavati Dragan Žikić.

Ovo je obelodanjeno na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare na kojoj je i zvanično predstavljena koaliciona vlast koju će činiti Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Vlaška stranka „Most“.

Članovi Gradskog veća ispred SNS, kao i u prethodnom mandatu biće Milena Stanojković Kožović, Marko Nikolić, Igor Janković i Srećko Zdravković, a pridružiće im se i nova lica – Milan Stojanović i Nenad Kračunović.

Ispred SPS-a, članovi Gradskog veća, po svemu sudeći, biće Danijel Aleksić i Tamara Paunović koji su na tim mestima bili i u prethodom mandatu.

Kao što smo pisali juče, ispred Vlaške stranke „Most“, član Veća biće Dejan Dulović, zamenik predsednika Skupštine biće Ivan Vučković, a zamenik gradonačelnika, lider „Mosta“ – Milivoje Miki Janošević.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine koja je zakazana za sutra (18. maj) u 9 sati, biće objavljena i imena pomoćnika gradonačelnika.

Milikić je danas rekao da je sa koalicionim partnerima razagovarano o principima razvoja sela i grada i poštovanja svih programa i obećanja tokom izborne kampanje.

Naša saradnja naredne četiri godine biće koncipirana ka nastavku razvoja komunalne i putne infrastrukture, izgradnji i rešavanju pitanja nove toplane, ali i uređenju igrališta za decu i sportskih igrališta. Jedan od bitnih elemenata biće razvoj turizma na svim turističkim lokalitetima (Lazareva pećina i Lazarev kanjon, Borsko jezero, planina Stol i seoski turizam), rekao je Milikić.

On je ponovo najavio izgradnju akva parka, nove savremene bolnice na novoj lokaciji, i modernog fudbalskog stadiona.

Predsednik borskih socijalista Dragan Žikić, veruje da će kroz novu koaliciju realizovati veći deo programa koji su obećali biračima, a Janošević je ponovio da je koalicija oročana na dve godine, i da će, ukoliko ne bude realizovano ono što je planirano, preći u opoziciju.

Tonski zapis sa konferencije za novinare :

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X