Milikić obećao transparentno krojenje budžeta za 2018. godinu

341 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić održao je sastanak sa korisnicima opštinske kase kako bi počelo planiranje budžeta za narednu godinu. To bi prema nekoj ideji bio programski budžet, ali bi trebalo da se u njegovu izradu na vreme uključe svi korisnici.

 

„Nakon prvog kruga razgovora i davanja nekih osnovnih smernica napravićemo jednu realnu raspravu posebno sa svim ciljnim grupama, a onda kasnije i javnu raspravu na nivou opštine gde će svaki građanin imati pravo da da sugestiju i da ima uvid u taj budžet. Ovo radimo zbog transparentnosti, mi problem na nivou opštine vidimo na jedan način, korisnici na drugi, a građani na neki svoj način. To i jeste suština svega ovoga“, naglasio je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

 

Naredne godine će opština Bor više pažnje posvetiti socijalnoj politici, a gledaće se da se javni sektor maksimalno isključi iz budžeta.

 

„Ne može se subvencionisati ono što nije dobro. Napraviće se promene, a nakon toga će se definisati način pomoći“, dodaje predsednik Milikić.

 

U sledećoj godini očekuje se da će realan budžet biti oko dve milijarde dinara.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X