DruštvoPolitika

Milikić o seči stabala u ulici Moše Pijade, novoj pijaci, kapitalnim investicijama

BOR, (IST Media) Budžet Grada Bora je jedan od najstabilnijih u Srbiji, a razlog tome je punjenje kase od strane kompanije Ziđin. Zahvaljujući tome, u prilici smo da se pridržavamo zacrtanih aktivnosti kada je reč o uređenju grada, rekao je gostujući na TV Bor gradonačelnik Aleksandar Milikić.

U Boru je u toku rekonstrukcija ulice Moše Pijade, postavlja se nov trotoar i ivičnjaci, a uskoro će biti zamenjena i glavna azbestna vodovodna cev u toj ulici, cev koja je postavljena pre pola veka, koja je dotrajala, i zbog toga stvara ogromne gubitke u mreži.

Zbog curenja vode iz otećenih cevi spira se materijal pa ulica Moše Pijade bukvalno “tone”. Ovo jer uočljivo ako se pogleda asfalt pored šahti, i zato su radovi neophodni. Osim toga, očigledni su problemi sa atmosferskom kanalizacijom, jer je u najvećem delu oštećena korenjem drveća koje je moralo biti odstranjeno, rekao je Milikić.

Komentarišući seču stabala u ulici Moše Pijade, zbog čega je putem društvenih mreža doživeo brojne neprimerene uvrede na račun porodice, Milikić je rekao da će na mestima dosadašnjih stabala biti posađena nova sa već formiranom krošnjom, a sistem sađenja će biti takav da usmerava korenje koje u budućnosti neće oštetiti instalacije pod zemljom.

Najavio je i da će biti posađen nov drvored sa već formiranom krošnjom duž ulice Moše Pijade do NIS-ove pumpe (na mestima gde ga nije bilo do sada). Radi bezbednosti pešaka, u narednom periodu će na pešačkim prelazima u gradu biti postavljena dodatna rasveta.

Ove godine smo predvideli 300 miliona dinara za asfaltiranje puteva u gradu i selima. Nov asfalt dobile su delovi ulica 3. oktobar, Moše Pijade, Novi gradski centar, pojedine ulice u naselju Metalurg i MZ Stari centar, radiće se Slatinsko naselje i sve je to zacrtano petogodišnjim planom. Treutno je u toku asfaltiranje pet kilometara puteva u Zlotu, a nastaviće se asfaltiranje i u ostalim selima. Ovakve investicije ne postoje ni u jednom gradu u Srbiji, a mi imamo sreću da se budžet dobro puni, rekao je gradonačelnik Bora.

Najavio je i asfaltiranje puta ka Vidokovcu Zlotskog kanjona, a radi se i na asfaltiranju dečjeg igrališta u Zlotu.

Zlot “izboksovao” asfaltiranje igrališta

Pored Zlotske pećine, Vidikovac je biser ovog dela Srbije i velika prilika za unapređenje turizma, kazao je Milikić.

Zlotski kanjon i vidikovac – čeka se odavno. Politička kampanja ili realnost?

On se osvrnuo i na radove koji se odvijaju na nekadašnjoj buvljoj pijaci na rizli, rekavši da će to biti parking mesto na kome će se parkiranje naplaćivati.

Ubuduće neće ni kupusari ni lubeničari da prodaju svoje proizvode na parkingu, već će u Boru biti postavljene drvene tezge gde će moći da izlože takvu robu. Jer, Bor je proglašen za treći najlepše urađen urbanistički grad u Srbiji i ta nagrada je nagrada Boranima. Zato moramo da pazimo da takav i ostane, kaže prvi čovek grada

Za potrebe trgovaca koji sada prodaju na robnoj pijaci biće izgrađena hala od oko 3.000 kvadrata, a na mestu gde su sada, biće izgrađen parking za zaposlene u kompaniji Ziđin.

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X