Korona

Milikić NAJAVIO KAZNE za Borane koji se kreću gradom bez maske i rukavica

BOR, (IST Media) Još dva lica na teritoriji grada Bora pozitivna su na korona virus, pa ih je ukupno šestoro, potvrđeno je danas.

On je kazao da je zdravstveno stanje svih pacijenata dobro, kao i stanje pacijenta koji je smešten na Infektivnom odeljenju klinike u Nišu, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandadr Milikić na konferenciji za novinare.

Dodao je da je od korona virusa obolelo lice iz  jednog javnog preduzeća i najavio oštrije mere za građane koji se ne budu pridržavali svih mera zaštite.

Krajnje je vreme da kažemo da se korona u Boru prenosi sa čoveka na čoveka, odnosno, da je započela interna transmisija. To znači da više ne vodimo računa da li je virus došao sa strane, već da mi u gradu vodimo računa sa kim imamo kontakte i na koji način komuniciramo. To što je virus počeo da se širi sa osobe na osobu, znači da se nismo pridržavali svih mera zaštite. Danas smo svi u Boru potencijalni nosioci virusa, zaključio je Milikić.

On je najavio da će kao komandir Štaba za vanredne situacije u ponedeljak doneti naredbu da komunalna inspekcija na osnovu uredbe o komunalnoj delatnosti kažnjava sve koji gradom idu bez zaštitne maske i rukavica.

Verujem da u gradu nema uvek maski, ali svako može sebi da je napravi, kao što je meni napravila ćerka, rekao je Milikić.

Prema njegovim rečima, u gradu nema mesta panici, danas je urađena dezinfekcija sela a sutra će biti dezinfikovan grad. Rad javnih preduzeća se ne dovodi u pitanje, podvukao je Milikić i dodao da je raspoređen sistem odgovornosti.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X