Milikić NAJAVIO KAZNE za Borane koji se kreću gradom bez maske i rukavica

418 6
korona5

BOR, (IST Media) Još dva lica na teritoriji grada Bora pozitivna su na korona virus, pa ih je ukupno šestoro, potvrđeno je danas.

On je kazao da je zdravstveno stanje svih pacijenata dobro, kao i stanje pacijenta koji je smešten na Infektivnom odeljenju klinike u Nišu, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandadr Milikić na konferenciji za novinare.

Dodao je da je od korona virusa obolelo lice iz  jednog javnog preduzeća i najavio oštrije mere za građane koji se ne budu pridržavali svih mera zaštite.

Krajnje je vreme da kažemo da se korona u Boru prenosi sa čoveka na čoveka, odnosno, da je započela interna transmisija. To znači da više ne vodimo računa da li je virus došao sa strane, već da mi u gradu vodimo računa sa kim imamo kontakte i na koji način komuniciramo. To što je virus počeo da se širi sa osobe na osobu, znači da se nismo pridržavali svih mera zaštite. Danas smo svi u Boru potencijalni nosioci virusa, zaključio je Milikić.

On je najavio da će kao komandir Štaba za vanredne situacije u ponedeljak doneti naredbu da komunalna inspekcija na osnovu uredbe o komunalnoj delatnosti kažnjava sve koji gradom idu bez zaštitne maske i rukavica.

Verujem da u gradu nema uvek maski, ali svako može sebi da je napravi, kao što je meni napravila ćerka, rekao je Milikić.

Prema njegovim rečima, u gradu nema mesta panici, danas je urađena dezinfekcija sela a sutra će biti dezinfikovan grad. Rad javnih preduzeća se ne dovodi u pitanje, podvukao je Milikić i dodao da je raspoređen sistem odgovornosti.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 6 comments

  1. Ja sam tek pre nekoliko dana uspela da kupim pakovanje od 10 maski – 1.000 dinara. Nije malo s obzirom na to da je reč o najjednistavnijim medecinskim jednokratnim maskama koje mogu da se koriste samo 2 sata. Rukavica nema. Poštujem propise i trudim se da budem odgovorna i ne špartam po gradu bez preke potrebe. Gradonačelnik da se ne ponaša bahato i da ne preti građanima, već da obezbedi zaštitni materijal. A ako on, kao predsednik Kriznog štaba koristi improvizovane maske, onda sam ja sada u velikom strahu.

    Reply
  2. milikicu-koliko si dobio raspiratora iz beograda-kako su ti snabdevene apoteke-jeli istocna srbija deo zdravsvenog sistema drzave srbije-kako koliko koje i cime su dezinfikovane ulice u boru-kako su zasticeni radnici zidjina

    Reply
  3. Jel ja treba citav(ostatak) zivot da zivim sa maskom na licu kojih nema,preciscivacem za vodu Nobel,fotokatalitickim preciscivacem vazduha koji je skup i nedostupan ,sa strahom u srcu i virusom u telu, nedaj boze?Jel ste mi to omogucili?Jel tome tezimo?

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X