Društvo

Meštani sela zapretili blokadom puteva zbog izgradnje mini hidroelektrana

zlotska reka foto: Dejan Pastronjević

Zlotska reka. Da li će biti uništeno i ovo prirodno bogatstvo? foto: Dejan Pastronjević

 

BOR, (IST Media) Meštani sela Zlota i Sumrkovca na teritoriji Bora i Boljevca, zapretili su blokadom puteva i mostova ukoliko se nastavi izgradnja mini hidroelektrana na Zlotskoj reci.

Odbornik vlaške stranke “Most” u Skupštini grada Bora Milivoje Janošević, rekao je da je ovo odlučeno na zboru meštana dva sela, koji smatraju da će zbog mini hidroelektrana ova reka sela ostaviti bez vode za piće i poljoprivredu od koje živi većina meštana.

Pozivamo sve nadležne i dajemo im rok od sedam dana da objasne ko je doneo odluku o izgradnji, ko je izdao dozvolu, ko su izvođači, koji su to ljudi koji hoće da ovo naše bogatstvo unište, rekao je Janošević odbornik iz Zlota, najvećeg sela u Srbiji.

Nezadovoljni meštani su se prethodno okupili u centru Zlota gde su nakratko blokirali saobraćaj.

Prema rečima organizatora protestnog skupa, formiran je Odbor za odbranu reka koji će redovno obilaziti lokacije na kojima je planiranja gradnja.

Radove ćemo sprečiti po svaku cenu makar uveli i noćne straže, i nateraćemo ih da obusteve sve aktivnosti jer dugog izlaza nemamo, rekao je Janošević.

Prema njegovim saznanjima, na ovoj teritoriji planira se izgradnja pet mini hidroelektrana koji će, smatra on, uništiti biljni i životinjski svet kod Zlotskog kanjona koji je pod zaštitom države.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Prilika Boranima da kažu šta ih muči i pitaju kada će biti zakonski izbori za savete mesnih zajednica

Ist Media

Petnaestogodišnji Kinez zadobio ozbiljne povrede a razlog je bizaran. Napadač se branio ćutanjem

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X