Društvo

Meštani “Pirotskog naselja” upozoravaju: Ograničite brzinu dok još neko ne nastrada

pirotsko naselje bor

BOR – Vlasnici vikendica u takozvanom “Pirotskom naselju”, koje se proteže duž puta između Brestovačke Banje i Savače, upozoravaju da mnogi vozači na toj deonici voze velikom brzinom, upozoravaju da je nedavno iz tog razloga nastradala jedna žena dok je čekala hitnu pomoć, a makar jednom mesečno bude pregažen i neki vlasnički pas.

Ovim putem se svakodnevno jurca kolima kao da je reli, uz preticanja velikom brzinom. Na tom mestu je i autobuska stanica, često na prevoz čekaju i deca, pa smo zabrinuti za bezbednost, upozoravaju vlasnici vikendica.

pirotsko naselje
Vikendaši strepe i kad prelaze ulicu

Oni smatraju da na tom delu puta, između dva naselja sa velikim brojem vikendica u kojima neki i žive tokom cele godine, treba ograničiti brzinu na 50km/h.

Oni pozivaju i policiju da ponekad postavi radare na tom delu puta gde se nekada vozi i preko 100 km/h.

Meštani su dopis poslali i Policijskoj upravi u Boru, odakle im je stigao odgovor da se pomenuta deonica nalazi na državnom putu, pa iz tog razloga PU Bor nije nadležna za postavljanje saobraćajne signalizacije, ali da će o svemu obavestiti JP “Putevi Srbije” u čijoj je to nadležnosti.

Ograničenje kretanja vozila na ovoj deonici sada je 80 km/h.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X