Mediji otrkivaju različite motive ubistva Bojana Ristića i Marka Jakšića u Frankfurtu

1455 0
BLIC
IDENTIFIKOVANE UBICE IZ HOTELA U FRANKFURTU

Srbe izmasakrirali kradljivci automobila

Nemačka policija traga za trojicom ubica koji su u frankfurtskom hotelu “Luksor” 31. decembra noževima masakrirali Boranina Bojana Ristića (37) i Zemunca Marka Jakšića (20). Sumnja se da su Srbi u hotelskoj sobi pokušali da dogovore trgovinu automobila, a naši državljani su imali i veću sumu novca koju su ubice odnele.

 

                                   Tela žrtava iz Srbije nemačka policija našla po krvavim tragovima
Bojan Ristić

Do obračuna i krvoprolića došlo je u jednoj od soba na četvrtom spratu hotela, inače poznatom po tome da u njemu borave osobe koje se bave sumnjivim poslovima. Ubrzo nakon što su Srbi u hotel ušli kao dostavljači pice, iz sobe se začula buka.

 

Vrata su se otvorila i iz hodnika se začulo zapomaganje. Jakšić je izašao iz sobe, domogao se stepenica i sišao u hotelski hol gde se obliven krvlju srušio na pod. Hotelsko osoblje je pozvalo Hitnu pomoć i policiju. Specijalne jedinice policije, naoružane automatskim puškama, uletele su u hotel, ali su trojica ubica izmakla poteri. Ristića je policija, prateći trag krvi, pronašla mrtvog u spavaćem delu hotelske sobe dok je Jakšić u vozilu Hitne pomoći davao znake života, ali je preminuo na putu do bolnice.

 

– Obojica državljana Srbije su iskrvarila do smrti posle uboda nožem – stoji u kratkom izveštaju policijske obdukcije.

 

Marko Jakšić

Policija je najpre sumnjala da su dvojica Srba ubijena zbog poslova sa drogom, ali se kasnijom istragom ispostavilo da su u Frankfurt došli zbog trgovine automobilima i da su kod sebe imali veću sumu novca. Još se istražuje kada su Srbi doputovali u Frankfurt, gde su zvanično boravili kao turisti.

 

Iako je srpska policija iz Nemačke dobila zahtev da porodice Ristić i Jakšić obavesti o zločinu u Frankfurtu, zasada nisu stigli nikakvi podaci o ubistvu. Nemačka policija kolegama u Srbiji nije uputila ni zahtev za pomoć u istrazi. Upravo zbog toga se veruje da je motiv dvostrukog ubistva u frankfurtskom hotelu kriminalni posao i neraščišćeni računi u Nemačkoj, a ne da je sukob prenet iz Srbije.

 

 

 

 

VESTI

 

Droga povod za masakr?

 

Postoje ozbiljne indicije da su Marko Jakšić (20), iz Zemuna i njegov prijatelj Bojan Ristić (37), rodom iz Bora, u noći između 30. i 31. decembra prošle godine iskasapljeni noževima u frankfurtskom hotelu Luksor jer su u metropoli na Majni hteli da se uključe u trgovinu drogom.

 

Tekst u „Bildu“

 

Soba na četvrtom spratu hotela, prema nezvaničnim saznanjima „Vesti“, služila im je kao baza, a istražitelji još nisu otkrili kome su zasmetali toliko da su ubijeni. Kako je poznato, traga se za trojicom osumnjičenih.

 

„Vesti“ su došle i do dokaza koji ukazuju da se ubijeni nisu bavili legalnim poslom. Reč je o minijaturnoj vagi, kakvu koriste narko-dileri, a koju je u svom stanu, sasvim nenadano, pronašao Nedeljko Smiljanić (64), iz Ofenbaha. Kod njega su mladići kao podstanari proveli poslednjih mesec dana života, o čemu smo pisali u „Vestima“ od subote.

 

– Nešto sam tražio u regalu u dnevnoj sobi i odjednom, ispod nekih papira, nabasao sam na meni nepoznat uređaj. Odmah sam pretpostavio da su ga podstanari ostavili kada su otišli – priča Smiljanić.

 

Vaga je bila sakrivena u dnevnoj sobi, a ne u spavaćoj gde su boravili. Kao što smo pisali, policija iz Ofenbaha je na prijavu komšija da ima ilegalne stanare, dva dana pre krvavog masakra u hotelu Luksor zakucala na vrata Nedeljka Smiljanića. Tada su priveli Marka Jakšića i Bojana Ristića. Njihov treći kompanjon, izvesni Miloš od oko 20 godina, uspeo je da se iskrade iz stana. Ko je od njih trojice sakrio vagu u sobi u kojoj je boravio domaćin, ne zna se, ali sigurno bi upala u oči policajcima da ih je našla među stvarima privedenih.

 

Trag: Nedeljko Smiljanić s vagom ostalom iza Marka Jakšića i Bojana Ristića

 

– Kada sam našao tu spravu prvo sam pomislio da je mobilni telefon, ali umesto ekrana bila je samo metalna pločica. Odneo sam to i pokazao prijateljima u kafani, a oni mi kroz smeh kažu da sam naivan i da je to mikro-vaga. Objasnili su mi ko se njome, uglavnom, služi – vajka se Smiljanić.

 

Najtiražniji nemački dnevnik „Bild“, juče je na udarnoj 3. strani, objavio fotografije iz srpske štampe ubijenih mladića iz Srbije, i ponovio informacije koje su „Vesti“ objavile prošle sedmice, a takođe i nezvaničnu pretpostavku policije da su hteli da se umešaju u posao sa trgovinom narkoticima, za šta se sumnja da je mogući motiv zločina.

 

Marko Jakšić imao je obimni dosije u Srbiji, a hapšen je zbog droge. Sada se takođe zna i da su Marko Jakšić i Bojan Ristić iznajmili sobu u Luksoru u isto vreme kada su kao podstanari stanovali kod Smiljanića, ali i da su trojicu mladića osumnjičenih za ubistvo pustili u sobu gde se odigrao masakr.

Nezaposlen, ali pun para

Prema nezvaničnim informacijama, Marko Jakšić nije bio zaposlen, ali je kod sebe uvek imao dosta para, i izdržavao je Bojana Ristića i misterioznog Miloša. Smiljanić kaže da ih nije pitao od čega žive, ali da mu je sada puklo pred očima.
– Marko je imao i kompjuter. Sećam se da mi je na njemu pokazivao fotografiju devojke koju je imao u Frankfurtu i pitao me da li je lepa. To je bila plavušica, ali imena joj se ne sećam. On mi reče da je Nemica koja zna srpski jer su joj roditelji folksdojčeri – dodaje Smiljanić i kaže da je taj kompjuter Jakšić poneo kada je definitivno prešao u hotel gde je ubijen.

Iskrvarili na podu

Policija iz Ofenbaha je Marka Jakšića i Bojana Ristića posle privođenja u Smiljanićevom stanu pustila na slobodu. Nisu imali dokaza da se bave kriminalom, a nisu prekoračili ni dozvoljena tri meseca boravka u Nemačkoj kao turisti. Tada su prešli u hotel Luksor, gde su izbodeni noževima i iskrvarili do smrti. Marko Jakšić je smogao snage da siđe u prizemlje hotela, ali je tu umro. Telo Bojana Ristića (37) policija je u lokvi krvi pronašla u sobi na četvrtom spratu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X