Medicinska sestra iz Bora koja je prodavala metadon osuđena na 18 meseci zatvora

1416 0

BOR, (IST Media) Nekadašnja medicinska sestra Doma zdravlja u Boru Mimica P. (54) osuđena je nepravosnažno zbog primanja mita na godinu i po dana zatvora presudom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Nišu, saznaje Blic.

Ona je uhapšena 10. decembra prošle godine jer je lek „metadon“, namenjen odvikavanju heroinskih zavisnika, prodavala narkomanima za novac, i u pritvoru je bila do 4. februara ove godine.

Nakon toga, sa tužilaštvom je postigla sporazum o priznanju krivičnog dela koji je sud prihvatio i osudio je na pomenutu kaznu.

Merom bezbednosti koju je izrekao sud, Mimici je zabranjeno da se bavi medicinskim pozivom u periodu od tri godine od pravosnažnosti presude.

Takođe, drugom merom bezbednosti od nje su oduzeti lekovi koji su kod nje pronađeni – nekoliko boca „metadona“, kao i pojedini lekovi za lečenje psihijatrijskih bolesti.

Radeći na odeljenju psihijatrije, njeno zaduženje je bilo da izdaje terapiju zavisnicima od heroina koji su se lečili. Da bi bile sprečene moguće zloupotrebe, izdavanje ove terapije je organizovano tako da pacijent odmah popije dozu metadona koji je u tečnom stanju. Međutim, ona je doze razblaživala, kako bi prodala a višak metadona koji je ostajao, rekao je izvor Blica.

Mimica je uhapšena na radnom mestu sa „obeleženim“ novčanicama koje je uzela od jednog narkomanskog zavisnika da bi mu dala dve boce metadona.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X