EkonomijaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

"Meco minerals" bi da investira u RTB

BOR, (IST Media) Andrej Benko, generalni menadžer najjače svetske kompanije za proizvodnju flotacijske opreme „Meco Minerals“, posetio je danas Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i sa najbližim saradnicima razgledao tok rekonstrukcije basenskih flotacija. Cilj posete je, kako su naveli, da investicije u koje je RTB ušao garantuju uspeh, ali i da ta firma uradi projekte i planove za budućnost.

 

Saša Kitanovski, direktor “Meco Minerals” za centralnu i istočnu Evropu, rekao je da ova kompanija u RTB ne vidi samo poslovnog partnera, već i prijatelja.

 

Zvoni za saradnju RTB - Meco Minerals

 

“To je istorija duža od nekih država koje postoje u regionu – kazao je Kitanoski. – Istorija koja nam garantuje još bolju budućnost i dužu saradnju. Cilj ove posete je da osiguramo da investicije u koje je RTB ušao budu na nivou koji garantuje uspeh vašoj kompaniji, ali i da uradimo projekte i planove za budućnost. On je dodao da je Srbija prisutna u „Mecu“ jer su mnogi ljudi poreklom iz ovih rudarskih regija vodeći stručnjaci i menadžeri u „Mecu“.

 

O roku za završetak rekonstrukcije kriveljske flotacije, generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski je rekao da će u drugom kvartalu naredne godine ona sigurno proizvoditi koncentrat daleko boljeg kvaliteta sa daleko boljim iskorišćenjem nego što je to danas.

 

“Računamo da će kvalitet sa sadšnjih 18 otići na 21 do 23 procenta, a iskorišćenje sa 79 – 80, na 87 procenata”, naglasio je prvi čovek kombinata bakra.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X