Maratonska sednica Skupštine grada Bora. Novi kredit za Toplanu

170 0
skupština 15.6.

 

Najveće rasprave poslednjeg skupštinskog zasedanja Grada Bora vodile su se o usvajanju završnog budžeta za prošlu godinu, politici razvoja poljoprivrede, novog kreditnog zaduženja JKP Toplana, ali i predlogu izgradnje vetroparka.

Odbornici opozicije su, nakon izveštaja o budžetu za 2021.godinu, izneli niz primedbi na izvršenje budžeta, prihode koji nisu javno definisani po pitanju donacija, kao i na troškove kabineta gradonačelnika.

Prema njihovom mišljenju, veći deo budžeta sliva se u javna preduzeća kako bi se pokrila dugovanja, dok se za kapitalne investicije i infrastrukturu izdvaja manje novca.

Iako je ove godine za subvencije poljoprivrednim proizvođačima izdvojeno 45 miliona dinara, predstavnici opozicije smatraju da poljoprivredna politika i sela na teritoriji Bora nemaju perspektivu. Vladajuća koalicija pak tvrdi, da iako poljoprivreda nije primarna delatnost, neće se dozvoliti propadanje sela.

Većinom glasova usvojen je i predlog odluke o kreditnom zaduženju JKP Toplana od 380 miliona dinara za nabavku energenata za predstojeću grejnu sezonu, gde će garant za kredit biti JKP za stambene usluge.

Početak izrade plana izgradnje vetro parka na potezu Veliki Krš – Stol – Deli Jovan je kod predstavnika opozije izazvao negodovanje, jer smagraju da će njihovom izgradnjom šume biti posečene a netaknuta priroda uniptena. Vladajuća većina je negirala njihove sumnje i obrazložila benefite izgradnje vetroparka.

I pored žučnih rasprava, usvojene su sve tačke predloženog dnevnog reda. Između ostalog i saglasnost na nacrt Ugovora za gradski i prigradski prevoz, usklađenost planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, kao i izveštaje o radu javnih ustanova i njihovih Nadzornih odbora,

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X