Majdanpeku i okolini kiša nanela ogromnu štetu

542 0

MAJDANPEK, (tekst i foto: I.Popović, IST Media) Nevreme koje je u Majdanpeku i okolini počelo prošle noći oko 23 sata, donelo je jaku kišu praćenu grmljavinom koja je izazvala poplave na ulicama grada.

 

U Majdanpeku je sinoć, zbog kvara prouzrokovanog olujom, na dva sata nestala struja, dok je veći deo grada od jedan sat posle ponoći bio bez vode.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Najkritičnije je bilo u selima pored Dunava, Klokočevcu, Topolnici, Mosni i Golubinju, kao i u Donjem Milanovcu, gde se izlila Porečka rekla i nekoliko potoka.

 

Velika količina padavina prouzrokovala je obrušavanje brda na glavni put, dok je potok potpuno odneo most i put koji spaja nekoliko kuća u selu Mosna sa glavnim putem.

 

„Voda je odnela put u potpunosti. Počeo je da pada i potporni zid pa se plašim da mi se i cela kuća ne obruši. Tu živim sa suprugom i babom, a problema sa kišom imamo od 31. jula. Borimo se i srahujemo za svoje živote, jer ovo postaje ozbiljno“, rekao nam je Novica Živadinović iz Mosne.

 

Problema sa kišom imali su i meštani sela Blizna i Rudna Glava, a velika količina vode poplavila je polja i zasade, kao i nekoliko podrumskih i prizemskih prostorija porodičnih kuća.

 

„Celo dvorište mi je po treći put ove godine pod vodom. Nadam se da će neko od nadležnih prokopati kanal reke Šaške koja pravi probleme. Živim u Surčinu, a ovde mi žive stari roditelji zbog kojih moram da dodjem brzo u selo kako bih im pomogao, jer uvek bude mnogo vode“, kaže Dragan Simić iz Rudne Glave.

 

U Majdanpeku je u utorak ukunita vanredna situacija, a i pored toga sva raspoloživa mehanizacija poslata je u okolna sela kako bi pomogla u raščišćavanju šteta nanetih padavinama.

 

„Sa kišom se borimo danima. Nismo uspeli da raščistimo ni probleme koje nam je nanela prvi put. Sva raspoloživa mehanizacija kojom opština raspolaže je na terenu, i radi na raščišćavanju svih nanosa kako bi se osposobili svi pravci. Potrudićemo se da u što kraćem periodu rešimo problem obrušenog puta“, kaže Draško Ćetković, član privremenog organa opštine Majdanpek, i napominje da je u toku je procena štete.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X