Majdanpečani se smrzavaju već dva dana

704 0

MAJDANPEK, (IST Media, I.Popović) Drugi dan za redom u Majdanpeku nema grejanja zbog kvara na toplovodnoj mreži. Prema rečima nadležnih, juče su sanirana dva kvara, ali je u toku noći, verovatno usled jakog mraza, došlo do ponovne havarije.

 

U obdaništu samo uz pomoć grejalica

 

„Noćas je ponovo pukla cev. Samo što smo sanirali jedan deo, 80 metara dalje je pukla ista cev. Ekipe su na terenu, ali grejanja neće biti do večernjih sati, ili do sutrašnjeg dana“, kaže Đorđe Roškić, direktor JKP “Majdanpek”.

 

Jedno zakrpe drugo pukne

 

Zbog hladnih učionica i nemogućnosti da se grejalicama zagreju i tako stvore normalni uslovi za rad, časovi u majdanpečkim osnovnim školama u prvoj smeni bili su skraćeni na 30 minuta. Kako će se nastava odvijati nadalje zavisiće od situacije sa grejanjem. U Ustanovi za decu “Marija Munćan” potrudili su se da mališanima ugreju prostorije uz pomoć grejalica.

 

Svi pod ćebetom
U velikom broju stanova u Majdanpeku temperatuta je približna spoljašnjoj. Porodica Cvetković, koja živi u gornjem delu grada, kaže da su ceo dan pod ćebetom, kako bi se ugrejali. “Sa unucima po ceo dan sedim pod ćebetom jer je u celom stanu jako hladno. Ne idu u obdanište jer ni tamo nema grejanja”, kaže Olivera Cvetković iz Majdanpeka.

 

“Deca su uredno zbrinuta u sobama u kojima je uključena po jedna grejalica i za sada je temperatura zadovoljavajuća. Nije drastično smanjen broj dece, i rad sa njima se odvija nesmetano”, kaže Sandra Radojković, glavni vaspitač Dečje ustanove “Marija Munćan” u Majdanpeku.

 

Sa druge strane, na odeljenjima Opšte bolnice u Majdanpeku smrzava se veliki broj bolesnih ljudi i dece. Nadležni se ipak trude da makar malo ugreju bolesničke sobe.

 

“Imamo dosta pacijenata koje smo grupisali u nekoliko soba po odeljenjima, i u tim sobama smo uključili grejalice. Na Dečijem odeljenju i u porodilištu su uključene termoakumalacione peći i uljani radijatori” kaže dr Nikola Stefanović, direktor Opšte bolnice u Majdanpeku.

 

Ćebe umesto radijatora - Porodica Cvetković

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X