DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Majdanpečani neće više da se smrzavaju

Kad nema ko, onda LDP, SNS, SPS i SDPS

MAJDANPEK ( Ivan Popović, IST Media) Više stotina Majdanpečana, okupilo se u sredu uveče na zboru građana kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog kašnjenja grejne sezone. Iako je izostalo prisustvo čelnika opštine, predstavnici opozicije LDP, SNS I SPS-SDPS, koji su i organizatori skupa, zajedno sa građanima su doneli nekoliko zaključaka koje su uputili nadležnima. Ogorčeni Majdanpečani su tražili da se smanji cena grejanja od 110 dinara, koja je najviša u Srbiji i zahtevali da im se omogući raskidanje ugovora sa starim preduzećem kako oni ne bi završili u vlasništvu novog, a građanima bilo nametnuto plaćanje i korišćenje grejanja.

 

Građani Majdanpeka koji su govorili na ovom skupu, bili su nezdovoljni cenom grejanja, i javno odbili potpisivanje ugovora sa novim preduzećem.

 

“Cena grejanja je nepodnošljiva i građani Majdanpeka nisu u mogućnosti da je plaćaju. Treba oformiti komisiju od ovih ljudi koju su se okupili, koja će se baviti kalkulacijom cena usluga grejanja”, kaže Gradimir Trbojević.

 

Ogorčeni na nesposobne

 

“Sigurno neću potpisati ugovor jer je cena nenormalna, čak su rekli da će po novom obračunu biti 120 dinara. Tražiću ako treba i da se isključim sa sistema”, kaže Mila Barta.

 

Korisnici centralnog grejanja u Majdanpeku, koji su nakon donete odluke o novoj ceni podnosili zahtev za isključenje sa mreže nisu ostvarili svoju zamisao, jer je opština donela odluku da je moguće to uraditi samo uz potpies 100 odsto stanara zgrade u kojoj podnosilac zahteva živi.

 

“U našoj zgradi postoji problem već 10 godina unazad. U sva tri ulaza zgrade grejanja ima samo do petog sprata. I za to neko treba da odgovara, prvo da obezbedi normalno grejanje, pa da poveća cenu”, kaže Vladimir Đurić.

 

TOPLIJE POSLE PROTESTA
Grejanje je u Majdanpeku počelo juče (u četvrtak) samo dan nakon što su se građani okipili da iskažu svoje nezadovoljstvo. Prema rečima Dordja Roškića, v.d.direktora novoosnovanog JKP „Majdanpek“, kotlovi su potpaljeni rano ujutru. S obzirom da se sistem tek „uhodava“, tokom prepodneva u pojedinim objektima grejanja nije bilo ili su radijatori bili mlaki, kaže Roškić i moli građane za razumevanje. On je još rekao da će ovog energenta biti dovoljno za novembar s obzirom da su sredstva obezbeđena iz budžeta opštine.

 

“Većina sugrađana je pokušala da iz ličnih razloga raskine ugovore i isključi se sa sistema za grejanje, ali im to nisu doyvolili, bukvalno su sve prisiljavali na grejanje. Lokalna vlast je pokazala veliku neodgovornost, jer ni posle osam godina nisu uspeli da obezbede normalno grejanje u gradu”, kaže Miroslav Balabanović.

 

“Predsednik opštine je rekao da oktobar mesec neće biti naplaćen, ali će oni sigurno pokušati da vam podmetnu stare ugovore koje ste imali sa JKP “Komunalac”, ali to je protivzakonito jer morate imati nove sa JKP “Majdanpek”, budite oprezni! I znajte, da vam moraju odobriti isključenje sa sistema jer je to slobodna volja svakog građanina”, rekao je advokat Miomir Ralević.

 

Na zboru građana, kojem je ispred lokalne samouprave prisustvovala jedino Milica Jasenski predsednica SO Majdanpek, dok se predsednik op[tine nije odazvao, doneto je i nekoliko zaključaka u kojima je navedeno da su godinama unazad izostale kapitalne investicije u smislu remonta čime se obezbedilo lkvalitetnije grejanje u gradu i da je fornmiranje novog preduzeća samo jednokratni potez aktuene vlasti. Kakos u obećali organizatori zbora SPS-SDPS, LDP i SNS svi zaključci biće prosleđeni rukovodstvu opštine, Vladi republike kao i ministarstvima energetike i lokalne samouprave.

 

Ogorčeni na nesposobnost

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X