Majdanpečane greje novo preduzeće – dugovi Komunalca do neba

956 6

MAJDANPEK, (IST Media, Ivan Popović, S.T.) Odbornici Skupštine opštine Majdanpek (DS, URS), doneli su odluku o osnivanju novog preduzeća za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pod nazivom „Majdanpek“, koja će grejati grad umesto dosadašnje firme „Komunalac“. Stara firma je zabeležila dugovanja za mazut od preko 200 miliona dinara.

 

Osnivanjem novog preduzeća, Komunalcu sada preti stečaj, jer se procenjuje da odnošenjem smeća i vodosnabdevanjem neće moći da naplati nagomilane dugove.

 

Predsednik opštine Dragan Popović smatra da čini pravi potez

 

“Formiranje novog preduzeća nagomilaće se administracija a suštinski se ništa ne rešava”, rekao je odbornik LDP Aleksandar Ljuboja.

 

On je i izrazio sumnju i u stručnost v.d. direktora, jer predlagač nije našao za shodno da prikaže njegovu kvalifikaciju. Ljuboja smatra da će cenu loše politike i novih zaduživanja skupo platiti upravo građani Majdanpeka.

 

GREJANJE SKUPLJE 80 ODSTO
Na sednici SO Majdanpek, je pored odluke o osnivanuu preduzeća JKP „Majdanpek“, doneta odluka o povećanju cene grejanja na 110 dinara, sa dosadašnjih 60.

 

Odbornici opozicicije su u nedoumici kako će jedno preduzeće poslovati bez opreme za rad, i ispoštovati zakonsku odredbu o početku grejne sezone 15. oktobra.

 

“Čime će novo preduzeće da radi kad nije izvršena primopredaja sa starim preduzećem, i koliko će ono efikasno poslovati. Sada građani Majdanpeka moraju da potpišu ugovor sa JKP „Majdanpek“, a niko im ne garantuje kvalitetnu grejnu sezonu,“ zaključio je socijalsta Slaviša Božinović.

 

Kako se čulo na sednici, odbornici opozicionih partija podneće krivične prijave protiv svojih kolega iz vladajuće koalicije.

 

Gradska vlast, međutim, smatra da će osnivanje novog preduzeća biti dobrobit za grad i da će grejanje biti na zadovoljavajućem nivou.

 

„Komunalac“ neće moći da vrati pare, ali neće ni otići u stečaj“, rekao je predsednik opštine Dragan Popović za govornicom. On kaže kako je nemoguće da u stečaj odu firme čiji je osnivač opština.

 

„Da li će grejan ja biti od 15. oktobra, to sada ne mogu da kažem, ali je ovo učinjeno zbog građana kako bi se obezbedilo krejanje tokom cele zime. Niko ne želi da otera „Komunalac“ u stečaj, i planiramo da otpišemo taj dug od 200 miliona“, dodao je Popović.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 6 comments

 1. Jesu li naznačili negde da će cena grejanja po kvadratu biti neverovatnih 110rsd, a niko ne veruje da će to grejanje biti dovoljno da se ne dogrevaju stanovi. Sve u svemu, ko u Majdanpeku stanuje u stanu od, nekih, 40 kvadrata, za grejanje će morati da izdvoji najmanje 8.400rsd (4.400rsd za “Majdanpek” + 4.000rsd za dogrevanje). Katastrofa.

  Odgovori
 2. ma sve ste pokrali bre…placamo grejanje ko da smo 30m drva kupili a nismo se uopste ugrejali…radijatori mlaki,cisto ruke da ugrejes,a sobe?imaju gradjani drva,cebice pa neka se greju…strasno….
   

  Odgovori
 3. Znači novo preduzeće je faktički formirano da Komunalac ne bi otišao u stečaj tj. da partijski zaposleni radnici ne bi dobili otkaz jer ih ima poprilično u tom preduzeću.

  Odgovori
 4. razocarena sugradjanka |

  otpisace dug pojedincima i firmama,a sta je sa ljudima i penzionerima koji su redovno placali racune,napravili ste od njih budale.sramota me je da kazem da sam iz Majdanpeka,nemam gde da izvedem decu,nemaju sta da vide    i gde da se igraju i uzivaju.Sramota bruka jad i beda….

  Odgovori
 5. Kako Vas nije sramota da naplacujete toliku cenu po kvadratnom metru?!10 godina zivim u Majdanpeku i od grejanja sam dozivela samo mlake radijatore kad je najgora zima. Sramota, naravno kao i svi celnici neke opstine zelite da operete novac i da ga stavite u dzep. Mnogi ljudi su placali redovno racune, bez obzira na to sto su pored vaseg “grejanja” koristili neki drug nacin. Cena bi trebala da bude 50din, simbolicno, vise ne zasuzujete. Sramota za grad, za opstinu koja umire i gde je 60% mladih nezaposleno… Kad budete pruzali vise i manje krali tad cete i dobiti 110 din.

  Odgovori
 6. penzioner sam,imam dug za grejanje oko 30000 din.nude mi da sklopim ugovor da mi se odbija od penzije,a sada vidim da se desavaju neke stvari koje bas ne razumem…da li ja da pristanem na otplacivanje tog duga ili ne,posto sam razumela da ce neki dugovi biti oprosteni(samo ne bih da dodjem do suda)?molim za savet neke osobe koja je upucenija od mene.hvala unapred.Radmila

  Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X