DruštvoGalerija DogađajaTema danaНекатегоризовано

Ma koliko bio jak, zakon je jači!

BOR, (S.Biković) Učenički parlament Ekonomsko-trgovinske škole iz Bora realizovao je akciju „Ma koliko bio jak, zakon je jači“, u okviru projekta ”Mladi u pokretu” koji Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak realizuju u partnerstvu sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

 

Jedna od aktivnosti bila je pod nazivom „Razmišljaj srcem, ne pesnicom“ čija su ciljna grupa bili učenici seoskih osnovnih škola u borskoj opštini i to: OŠ „Stanoje Miljković“ iz Brestovca, OŠ „Đura Jakšić“ iz Krivelja i OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota.

 

Vršnjački edukatori su, kroz radionice upoznali učenike sa sve učestalijim problemima vršnjačkog i ostalih oblika nasilja koji nastaju kao rezultat sveobuhvatne situacije u porodici, društvu, zemlji i svetu, koji dovode do poremećenih sistema vrednosti izraženih kroz devijantno ponašanje, povećanu agresivnost i pesimistički pogled na svet.

 

Učenici su usmereni  na prave (moralne) vrednosti, druženje, kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena, podsticanje kreativnosti i samoincijativne pokretačke snage u borbi za rešavanjem problema mladih i boljeg života u njihovoj sredini i sada mogu da prepoznaju oblike nasilja, adekvatno i pravovremeno reaguju pre nego što nasilje uzme maha i dovede, u krajnjem slučaju, do nemilog događaja.

 

Neophodnu podršku kroz animiranje i savetovanje učenika kako postupiti u datoj situaciji pružio je Nemanja Biković, pomoćnik komandira policijske ispostave Bor.

 

Akcija je obuhvatila i izradu panoa na temu nasilja kao i pokretanje inicijative za postavljanjem ležećeg policajca ispred Ekonomsko-trgovinske škole u Boru, koja je trenutno u toku.

 

[nggallery id=58]

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X