Lucifer ne jenjava, od sutra opet paklene vrućine

378 0

SRBIJA – Talas vrućina, nazvan „Lucifer“, koji je ove nedelje zahvatio delove Evrope i ceo Balkan, uzrokovao je najmanje dva smrtna slučaja, a nakon današnjeg pada žive na skali, od sutra se ponovo očekuju ekstremne temperature.

 

RHMZ upozorava da će od sutra, 8. avgusta, ponovo doći do porasta temperature, pa se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 °C u sredu i četvrtak očekuje u celoj zemlji, a u petak (11.08.) još u centralnim i južnim krajevima.

 

 

Ekstremna vrućina u Italiji, delovima Francuske i Španije i na Balkanu, zaslužna za izbijanje desetina požara, uništila je useve i povećala potrošnju vode i struje. Talas vrućina je naveo vlasti da izdaju zdravstvena upozorenja. Vlasti su u određenim oblastima ograničile saobraćaj i zabranile rad na otvorenom u najtoplijem delu dana usled temperatura koje prelaze 40 stepeni, navodi AP.

 

Beogradski Institut za javno zdravlje savetovao je građane da drže vlažne čaršave na prozorima neklimatizovanih prostorija, izbegavaju fizički napor i alkohol.

 

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na temperature do 42 stepena na teritoriji Srbije, koje važi do 10. avgusta.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X