Lost & Found festival na napuštenim bazenima u Brestovačkoj banji

1183 0

BOR, Napušteni i davno zaboravljeni bazeni u Brestovačkoj banji, nakon skoro četiri decenije ponovo će oživeti 23. jula. Bar na 24 sata.

 

lost and found (1)

 

Doduše, oni se neće napuniti vodom kao sedamdesetih godina prošlog veka, već brojnim ljubiteljima urban arta i house, dub, d&b i tehno zvuka, na celodnevnoj multikulturnoj manifestaciji koju je grupa momaka iz Bora nazvala Lost & Found festival.

 

Na Fejzbuk stranici festivala, dešavanja na praznom olimpijskom bazenu počinju u subotu 23. jula u podne, a završavaju sutradan u devet ujutru. Glavni program, odnosno DJ stejdž, biće unutar praznog olimpijskog bazena.

 

Prema rečima inicijativnog tima, bazeni će biti oslikani grafitima, a njih će iscrtati najbolji majstori street arta iz cele Srbije ali i iz inostranstva. Obećavaju da će avetinjski prazni bazeni za ovu priliku biti preuređeni u jedinstveni plesni prostor.

 

“Lost & Found festival je jedinstvena kulturna manifestacija koja kroz autentični muzički program, umetnost i urbanu kulturu želi da probudi mlade u istočnoj Srbiji. Cilj je da se ovaj festival održava jednom godišnje i postane jedan od vodećih festivala u regionu”, kažu organizatori za IST Media.

 

Predviđen je raznovrsan celodnevni program: grafitti art, izložbe, projekcije i različit muzički program, a ceo event će se završiti after party-jem na plaži Borskog jezera.

 

Lea Dobričić je svakako najveće ime koje će nastupiti na festu, a imaćemo priliku da čujemo i Depth Perception, DBDZ, kao i specijalne goste iz Rumunije: Deelow-a i High Kulture. Podršku će pružiti i lokalna DJ ekipa: Che, Djole, Djodjo i Dardy.

 

Pet dana uoči L&F festivala, o kome se već priča među fanovima urbane kulture širom Srbije, organizatori su po suncu i upeklom betonu užurbano radili kako bi sve bilo na svom mestu. Postavljene su i obezbeđene metalne stepenice, okolni travnjak je pokošen, a zidovi delom ukrašeni grafitima. Ipak, glavno crtanje sledi tokom vikenda.

 

Vrednost projekata ovih Borana za sada su prepoznali 3. Oktobar, hotel “Jezero”, firma “Moki Mont”, “Keramika Bor” i “Spektar”, koji su priskočili u pomoć tokom uređenja prostora.


lost-and-found5 lost-and-found

lost-and-found4

PROGRAM FESTIVALA:

12 – 21h

GRAFFITI ART / IZLOŽBE

ARTEZ & MRO2 CREW

RAP / HIP-HOP / REGGAE / DUB / DNB

DEELOW
SE (HIGH KULTURE)
DARDY

21 – 09h

PROJEKCIJE / POI-POI

HOUSE / MINIMAL / PROGRESSIVE / TECH / TECHNO

LEA DOBRIČIĆ
DEPTH PERCEPTION
DBDZ
CHE B2B DJOLE
DJODJO

AFTER PARTY: BORSKO JEZERO
CAFFE PLAŽA (BIVŠI TROPSKI BAR)
SA POČETKOM OD 09h (24.07)

 

Rezervacija karata:
www.facebook.com/wave.bor
064/2168140

Cena karte:
DO 15.JULA 300RSD.
OD 15.JULA 400RSD.
NA DAN FESTIVALA 500RSD.

Prodaja karata:
PANTA REI CAFFE
CASPER CAFFE
NOVA ROMANSA

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X