Zabava

Lost and found festival (Video)

BOR, (IST Media) – Prvi “pilot” festival “Lost and Found” održan je minulog vikenda na napuštenim bazenima u Brestovačkoj banji. Bio je to multimedijalni događaj i te kako potreban sumornom i jadnom kulturnom letu u Boru.

Ruinirani bazen koji nije bio u funkciji skoro četiri decenije tokom festivala, street art umetnici iz cele Srbije su iscrtali originalnim grafitima, travnjaci su posle mnogo godin bili uređeni a oko njih postavljene originalne naprave (bale sena) za “cooliranje”. Veliku, gotovo presudnu pomoć festivalu u poslednjem trenutku je pružio RTB Bor, koji je prepoznao njegov značaj, a bez čije pomoći bi organizacija bila dovedena u pitanje. Za hranu se pobrinula uvek izvrsna ekipa borskog kafe-restorana Casper.

Publiku, fanove tehno, dub i elektro zvuka, njih oko 500 (mada se taj broj u jednom trenutku prepolovio) tokom noći su sa bine postavljene tik ispod nekadašnjih skakaonica, do ranih jutarnjih sati zabavljali DJ-evi.

Lost_And_Found11

Lost_And_Found22

Lost_And_Found111

Ovaj projekat realizovala je grupa mladih Borana koji su želeli da razbiju monotoniju grada i donesu gradu novi puls urbanog duha. Naveli su da je reč o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji koja kroz autentični muzički program, umetnost i urbanu kulturu želi da probudi mlade u istočnoj Srbiji, sa ciljem da se održava jednom godišnje i postane jedan od vodećih festivala u regionu.

Lost_And_Founddew

Odnos organizatora prema medijima bio je neprihvatljivo loš, bez akreditacija i potrebnih informacija. Novinari su na jedvite jade ušli u festivalski prostor kako bi o tome izvestili. Nadamo se da se na greškama uči, da će festival prerasti u tradiciju i da će naredne godine biti mnogo bolje.

Ohrabruje činjenica da je na festival doputovala i publika sa registarskim oznakama ZA i NG, što samo govori o potencijalu koji L&F ima u istočnoj Srbiji.

Pogledajte performans uz zvuke Merlin & Sufi’s Life – Sunset Dream i Escape From New York ‘Fire In My Heart, kao i deo atmosfere u kojoj je ploče zavrtila DJ Lea Dobričić.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 9. do 14. novembra

Ist Media

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 2. do 7. novembra

Ist Media

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 12. do 17. oktobra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X