Lost and found festival (Video)

292 0

BOR, (IST Media) – Prvi “pilot” festival “Lost and Found” održan je minulog vikenda na napuštenim bazenima u Brestovačkoj banji. Bio je to multimedijalni događaj i te kako potreban sumornom i jadnom kulturnom letu u Boru.

 

Ruinirani bazen koji nije bio u funkciji skoro četiri decenije tokom festivala, street art umetnici iz cele Srbije su iscrtali originalnim grafitima, travnjaci su posle mnogo godin bili uređeni a oko njih postavljene originalne naprave (bale sena) za “cooliranje”. Veliku, gotovo presudnu pomoć festivalu u poslednjem trenutku je pružio RTB Bor, koji je prepoznao njegov značaj, a bez čije pomoći bi organizacija bila dovedena u pitanje. Za hranu se pobrinula uvek izvrsna ekipa borskog kafe-restorana Casper.

 

Publiku, fanove tehno, dub i elektro zvuka, njih oko 500 (mada se taj broj u jednom trenutku prepolovio) tokom noći su sa bine postavljene tik ispod nekadašnjih skakaonica, do ranih jutarnjih sati zabavljali DJ-evi.

 

Lost_And_Found11 Lost_And_Found22 Lost_And_Found111 Lost_And_Founddew

 

 

Ovaj projekat realizovala je grupa mladih Borana koji su želeli da razbiju monotoniju grada i donesu gradu novi puls urbanog duha. Naveli su da je reč o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji koja kroz autentični muzički program, umetnost i urbanu kulturu želi da probudi mlade u istočnoj Srbiji, sa ciljem da se održava jednom godišnje i postane jedan od vodećih festivala u regionu.

 

Odnos organizatora prema medijima bio je neprihvatljivo loš, bez akreditacija i potrebnih informacija. Novinari su na jedvite jade ušli u festivalski prostor kako bi o tome izvestili. Nadamo se da se na greškama uči, da će festival prerasti u tradiciju i da će naredne godine biti mnogo bolje.

 

Ohrabruje činjenica da je na festival doputovala i publika sa registarskim oznakama ZA i NG, što samo govori o potencijalu koji L&F ima u istočnoj Srbiji.

 

Pogledajte performans uz zvuke Merlin & Sufi’s Life – Sunset Dream i Escape From New York ‘Fire In My Heart, kao i deo atmosfere u kojoj je ploče zavrtila DJ Lea Dobričić.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Pomozimo Mini!

Piše - 26. May 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Humanitarna aukcija radova dece iz programa Pomoć deci i omladini sa invaliditetom povodom prikupljanja sredstava…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X