Lost and found festival (Video)

446 0

BOR, (IST Media) – Prvi „pilot“ festival „Lost and Found“ održan je minulog vikenda na napuštenim bazenima u Brestovačkoj banji. Bio je to multimedijalni događaj i te kako potreban sumornom i jadnom kulturnom letu u Boru.

Ruinirani bazen koji nije bio u funkciji skoro četiri decenije tokom festivala, street art umetnici iz cele Srbije su iscrtali originalnim grafitima, travnjaci su posle mnogo godin bili uređeni a oko njih postavljene originalne naprave (bale sena) za „cooliranje“. Veliku, gotovo presudnu pomoć festivalu u poslednjem trenutku je pružio RTB Bor, koji je prepoznao njegov značaj, a bez čije pomoći bi organizacija bila dovedena u pitanje. Za hranu se pobrinula uvek izvrsna ekipa borskog kafe-restorana Casper.

Publiku, fanove tehno, dub i elektro zvuka, njih oko 500 (mada se taj broj u jednom trenutku prepolovio) tokom noći su sa bine postavljene tik ispod nekadašnjih skakaonica, do ranih jutarnjih sati zabavljali DJ-evi.

Lost_And_Found11

Lost_And_Found22

Lost_And_Found111

Ovaj projekat realizovala je grupa mladih Borana koji su želeli da razbiju monotoniju grada i donesu gradu novi puls urbanog duha. Naveli su da je reč o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji koja kroz autentični muzički program, umetnost i urbanu kulturu želi da probudi mlade u istočnoj Srbiji, sa ciljem da se održava jednom godišnje i postane jedan od vodećih festivala u regionu.

Lost_And_Founddew

Odnos organizatora prema medijima bio je neprihvatljivo loš, bez akreditacija i potrebnih informacija. Novinari su na jedvite jade ušli u festivalski prostor kako bi o tome izvestili. Nadamo se da se na greškama uči, da će festival prerasti u tradiciju i da će naredne godine biti mnogo bolje.

Ohrabruje činjenica da je na festival doputovala i publika sa registarskim oznakama ZA i NG, što samo govori o potencijalu koji L&F ima u istočnoj Srbiji.

Pogledajte performans uz zvuke Merlin & Sufi’s Life – Sunset Dream i Escape From New York ‘Fire In My Heart, kao i deo atmosfere u kojoj je ploče zavrtila DJ Lea Dobričić.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3eF_O-HneFw

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X