Lopovi načinili veliku štetu EMS-u, ubuduće znatno strožije kazne

281 0

BOR, (IST Media) Sa visokonaponskog dalekovoda broj 150 od Bora ka Majdanpeku, lopovi su ukrali opremu vrednu više od osam miliona dinara, što je prouzrokovalo pad dva dalekovodna stuba i pričinilo veliku štetu, saopštilo je danas JP “Elektromreža Srbije” (EMS).

 

EMS kradja Bor

Visokonaposnki stub kod borskog strelišta na meti lopova

 
“Lopovi su u proteklom periodu u najmanje tri navrata sa više od 30 stubova na toj dalekovodnoj trasi ukrali gotovo 13 tona faznih provodnika i zaštitne užadi. Reč je o dalekovodu koji je oštećen u decembru prošle godine”, navode u EMS-u.

 

Ovo preduzeće podseća da su objekti i oprema EMS-a često na meti kradljivaca, ali da prodajom ukradenih delova lopovi dolaze do zarade koja je nesrazmerno mala u odnosu na rizik koji prouzrokuju za elektroenergetski sistem Republike Srbije.

 

Zbog toga je, kažu u EMS-u, Elektromreža Srbije bila jedan od inicijatora promena Krivičnog zakonika, koji sada predviđa višegodišnje zatvorske kazne za krađe na elektroenergetskim objektima, kao i za otkup kradene robe.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Povećanje minimalca?

Piše - 15. August 2016. 0
SRBIJA (Tanjug, IST Media) Minimalna cena radnog sata mogla bi, umesto trenutnih 121 dinar, da bude oko 130 dinara, budući…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X