Lončar: Četiri bolnice rezervisane samo za zaražene korona virusom

57 0

Ministar zdravlja Zlatobor Lončar izjavio je danas da su u Srbiji četiri bolnice rezervisane samo za zaražene korona virusom, i to dve u Beogradu i po jedna u Nišu i Novom Sadu.

U Beogradu će biti dežurne Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” i Zemunska bolnica, u Nišu Klinika za opštu hirurgiju i Institut za plućne bolesti u Novom Sadu, rekao je Lončar.

Lončar je rekao, gostujući u Jutarnjem programu na Radio-televiziji Srbije, da se razradjuje plan u slučaju da bude više obolelih od korona virusa.

Bolnice će promeniti režim i primaće samo hitne slučajeve, kako bi se smanjio broj poseta i time smanjio rizik od zaraze virusom, rekao je Lončar.

Lončar je rekao da će domovi zdravlja danas da objave nove brojeve telefona, a izmedju ostalih biće i nove tri linije za psihološku pomoć ljudima koji su nervozni i anksiozni povodom nastale situacije sa korona virusom.

Prema njegovim rečima, pacijentima će biti produženi svi recepti i moći će da ih dobiju u apotekama, kako bi se smanjio broj ljudi u domovima zdravlja.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X