Ljubiša Miljković isključen iz sindikata RBB, protiv njega podneta prijava zbog falsifikata

651 23
Bivši - Ljubiša Miljković

BOR, (IST Media) Savez samostalnih sindikata Srbije, Samostalni sindikat metalaca Srbije i Savez samostalnih sindikata opštine Bor, isključio je je danas Ljubišu Miljkovićа iz tog sindikаtа zbog, kako se navodi u saopštenju “cepаnjа sindikаtа i kršenja stаtuta te organizacije”.

 

U saopštenju za javnost ovog sindikata, navodi se  da pregovori o osnivanju Sindikаtа rudаrа Srbije nisu dаli očekivаne rezultаte, zbog čega je došlo do cepаnjа sindikаtа i rаdа protivno Stаtutu te je Sаmostаlni sindikаt isključio Ljubišu Miljkovićа iz te organizacije.

 

„Pozivаmo člаnove Sаvezа sаmostаlnih sindikаtа Srbije dа ostаnu verni svom Sindikаtu jer sаmo tаko mogu ostvаrivаti sve svoje interese po osnovu rаdа i iz rаdnog odnosа kаo i do sаdа“, navedeno je u saopštenju te organizacije.

 

Kako IST Media saznaje, Miljković je falsifikovanom dokumentacijom pokušao da upiše Sindikat rudara u registar sindikanlnih organizacija u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, što su pisanim i usmenim izjavama potvrdili sindikalci i radinci iz rudnika Zajača i Lece.

 

Iz tog razloga, protiv njega je podneta krivična prijava zbog fislifikata a to ministarstvo je počelo da proverava verodostojnost dokumentacije koje je Miljković podneo.

 

Miljković je aktuelni predsednik samostalnog sindikata Rudnika bakra Bor iz sastava RTB.

 

Prema rečima predsednika Opštinskog veća Saveza Samostalnih sindikata Srbije, Dragiše Trujkića, na izborima za tu funkciju radnici borskih rudnika su glasali „pod pritiskom tadašnjeg direktora rudnika, pod pretnjama i ucenama premeštaja na drugo radno mesto“.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 23 comments

 1. Poznanik Miljkov |

  Šta ćemo sad Miljko? Kako ćeš na ulicu ili na radno mesto tamo gde si pretio i plašio ljude? Vidi Miljko ima onih koji te se nisu plašili oni su ti stali na rep , a staće i još nekima, ti znaš koji su. Ti koji se nisu plašili brzo će da te posete i pitaju za junačko zdravlje. Elem šta čemo sa njegovom platom i zapošljenim sinom, svadbom za sina DŽABA u Klubu RTB. I na slici se vidi da nisi ti za to već samo da SOSI budeš sluga!! Pozdrav i nek ti je večna slava povedi sa sobom SOSU , Žiku zmaja  i ostale pacove ii podrepne muve.

  Odgovori
 2. Nije zasedao ni jedan organ sindikata koji može da iskljući bilo koga iz sindikata metalaca. Bili su samo predlozi za isključenja od nekih pojedinaca ali ne i odluke bilo kog organa.

  Odgovori
  1. Poznanik Miljkov |

   Znači Aleksiću (sindikalac sa 80 članova i sl. kolima za pijacu i privatne poslove) ova vest nije tačna ili se tebi ne sviđa pa ovo zboriš???? Da li je tačna ili nije videćemo ali da je dobra za radnike i članove samostalnog sindikata RBB-a jeste tu nema dvojbe!!! Džaba se trudiš da umanjiš značaj ove vesti i da pomogneš svom Sosi koji ti je zaposlio sina jel tako?!!!?

   Odgovori
  2. sindikalac-metalac |

    Zanimljivo da na više mesta na internetu pišeš kako nije zasedao nijedan organ sindikata, a još je zanimljivije što se na istim tim mestima, a i na drugim gde je po svojoj funkciji trebalo da se oglasiš, nisi oglašavao kad su izbori u RBB-u falsifikovani, kad su ljudima pretili i ucenjivali ih. Tako li se, vi, sindikalci u RTB-u borite za radnička prava? Sram vas bilo.
   Lepo je to što imate privilegije i zapošljavate svoju decu, ali zbog toga ste i korumpirani, pa vas radnička prava, osim svojih ličnih interesa, ni najmanje ne interesuju.
   Sve se zna u ovom malom gradu ko je ko i šta je ko radio. I sve će kad-tad doći na naplatu, sramote jedne!

   Odgovori
 3. Ja nebranim nikog ali raspitaj se kod onih što su prisustvovali sastanku.Probleme rešavajte Vi u RBB-u.Vidiš Ja sam naveo svoje ime i prezime,uradi to i ti.Dali znaš koliko dece radnika RTB-a radi u RTB-u,pa što nebi i moj sin.Nemoj pogrešno da me shvatiš “Miljkov” nije korektnopominjati poridicu u poslovima oko sindikata.Da si ti za RTB Bor dao 10% koliko smo mi u Samostalnom sindikatu, bio bi RTB Bor još mnogo bolja kompanija.

  Odgovori
  1. Teram Kera GArova |

   Vidi Garo ili kako da te zovem! Možda je bolje da ne navodim ime i prezime jer bi to za tebe bilo pogubno mogo bi u afektu nešto loše da kažeš i onda ode mast u propast ne mogu da te spasim. Dakle zašto te to boli što ti je Soske MANGE zaposlio sina i dao službeni auto , a imaš samo 74 člana. Oko procenata ko je koliko dao za RTB mene ne zanima koliko je sindikat dao već pojedinici, ti nisi ništa. A moji roditelji  su dali 75 godina zajedno radnog staža i plus brat 20 godina tako da pali brate malo je tvoj doprinos. Ti si dao doprinos SOSKE Mangetu jer ćutiš kao …. na sve što se događa u tvojoj kompaniji. No na kraju ti ćeš ostati upamćen po ovome što sam ja napisao ( auto, gorivo za dž i ostale sitne privilegije, poso za sina itd…) a drugi po iskrenoj borbi za radnike i njihova prava. Zdrav mi bio i veselo se proveo posle promena!!!!

   Odgovori
   1.  Ajde i ovo da ti kažem.Deda mi je bio 40 god u rudniku,otac 40 godina u rudniku,majka 35 godina u TIR-u,tast 40 godina u rudniku,Ja 30 godina u RTB-u i naravno zašto bi se potomak naš zaposlio u RTB-u.Treba da se zaposle ljudi i njihovi potomci koji su došli u Bor , dobili stanove, i posle toga lepo se vratili u svoje rodno mesto.Evo najnovije informacije danas sam dobio poziv za sastanak sa dnevnim redom:
    Odluka o isključenju LJubiše Miljkovića
    Odluka o raspuštanju Odbora i Skuptine sindikata RBB-a
    Raspisivanje izbora u sindikatu RBB-a

    Odgovori
    1. Neću više da te diram |

     BRAVO ZA TEBE I  tako što reče onaj na youtube 300 godina smo čekali na asfalt, tako i ti da ti zaposle dete! Nego jel si poneo pečat na sastanak?!!! Aj zdravo!!

     Odgovori
 4. Važno! 
  obaveštavamo Vas da je jedan komentar u vezi ovog texta obrisan zbog uvredljivog sadržaja. IST Media dozvoljava polemiku, ali ne i iznošenje uvreda na račun bilo koga. Ime i e-mail autora ostaje poznat jedino redakciji.
  Zahvaljujemo Vam što nas pratite.

  Odgovori
 5. Ne radim u RTB-U |

  @sindikalac-metalac
  AKO SI MU REKO!!? A u BGD-u se izjasnio da ostaje u samostalnom i da neće skrenuti sa puta kao MIljko oko vrata krstić, ali Gara je GAnra. Šta njega briga šta misle radnici važno je kako je njemu!!

  Odgovori
 6. Podrska rudarima :) |

  Xa,xa,xa….Zasto vam je krivo?A i zasto ih prozivate preko interneta,jos se i skivate,ako ste toliko hrabri i sve znate,sto ne izadjete u javnost i ne kazete sta imate,nego se krijete kao pacovi,Vidi,toliko o tvojoj licnosti i tvom obrzovanju,da si iole malo kulturan ne bi pisao ovakve bljuvotine,nego razumem te nije ti lako,ljubomora je opasna bolest!P.S. Nemoj da nagadjas neke stvari nego se malo bolje raspita,da i to umalo da zaboravim bez uvreda,molim!Unapred zahvalan!
   Velikiiiiiii pozzz za poznanika Miljka!!!!!!!!!

  Odgovori
 7. Oooo, rudarska podrško, prvo da vam čestitam na javnosti,a drugo da vas pitam pošto vidim da ste dosta obavešteni,moj komšija je portir pa me onomad upita da li postoji sindikat portira jer bi se tamo aktivirao da bude glavan. Ja mu reko da neznam jer nisam iz te priče pa ko velim vi ste kompetentna ličnost da odgovorite, pa ću mu ja preneti !!!

  Odgovori
 8. Garo, Garo stvarno si providan. Ti se izgleda više boriš za svog direktora Sosu nego za radnike. Zašto ljudima ne kažeš kakav interes ima Sosa da formira rudarski sindikat tj. svoj sindikat, jer Ljubiša ne ide u wc a da ne pita Sosu. Kaži ljudima kakav je i tvoj interes, osim što ti je sin zapošljen u RTB. Pa zar mi čiji roditelji nisu radili u RTB ne možemo da se zaposlimo tamo, bez obzira na stručnu spremu. Umesto rudarskih tehničara i inžinjera primani su u radni odnos konobari, kuvari i ostali. Uostalom ako ti se ne sviđa u Samostalnom sindikatu zašto i ti ne pređeš u ovaj sindikat u pokušaju.
  Na zadnjem sastanku u Domu kulture opet si branio Sosu, a skoro cela sala je negodovala posle tvog izlaganja. Sramota za sindikat i za ljude koje predstavljaš. Mada oni nisu ni važni, važno je da je tebi dobro, zar ne?

  Odgovori
 9. Podrska rudarima :) |

  Lepo sam te zamolio bez uvrede,ali ne vredi ocigledno!Ne kaze se da bude glavan,nego glavni,tako da nisi moj nivo,necu da trosim svoje dragoceno vreme na tebe,nisi vredan toga,uostalom mozda kad se malo bolje obrazujes,mozda ti dam jos jednu sansu,videcu kako budem raspolozen,prijatno Miljko!

  Odgovori
 10. Podrska rudarima :) |

  Milionska podrska svim rudarima Srbije,a najvise rudarima Bora,zivi,zdravi i veseli bili SRECNO i napred!A,ti dali uopste zivis u Boru i dali znas od cega Bor zivi?

  Odgovori
 11. Šta ispriča čovek jbt, a i nije lepo rugati se mom komšiji, on je čovek iz sela odakle ti je predsednik, pa možeš imati posledice ako ukapira da si mu se rugao zbog padeža! 

  Odgovori
 12. Clanarina mi se redovno odbijala, dobio sam otkaz a ostale 84 sihte poklonjene firmi…Pokazali ste pravo lice i sindikalci i poslodavci!!! I jedne i druge je bas briga za radnike…Hvala bogu da sam progledao i uvideo gde sam gubio vreme…pozdrav iz NY!!!

  Odgovori
 13. Gospodin Ljubiša Miljković niti je mogao da formira Sindikat rudara
  Srbije niti bi bilo učljanjenje radnika širom Srbije u njega, a pod velikim
  pritiscima najviše radnika iz RTB Bor. Sve je to urađeno po ideji i mudrog
  osmišljavanja mentora, generalnog direktora RTB Bor (ili-ti Sosa). Miljković je
  bio najpouzdanija uzdanica Sose koji bi trebao da posluži za jednokratnu
  upotrebu, da se zataškaju neke aktivnosti gospodara života i smrti Bora i šire,
  a da ućutka Samostalni sindikat Bora, koji već naveliko počeo da otkriva
  mahinacije i hohštapleraja pomenutog direktora. Miljković je samo „naivna”
  improvizacija i kolateralna šteta u korist njegovog mentora. Sve je završeno u
  njegovu korist i Miljković mu ne treba na dalje i smenjen je. Naćiće, za dalje
  akcije, drugi „klimoglavac. U vremenu skladnog timskog rada Miljković je vedrio
  i oblačio na rudnicima Bora, Majdanpeka i Lecea i bogami napravio zavidnu
  karieru stručnu i političku (poslušnu!). Ljubiši Miljkoviću je zamereno što je
  dovodio i igrao sa plesačicama po kafanama, radi relaksacije od preteškog
  dnevnog rada, a još on je i invalid rada. Dosta se žrtvovao za preduzeće i
  Sindikat rudara Srbije. Njegov mentor, generalni direktor RTB Bor, još je i
  jahao svoje poslušnike za vreme pevanja omiljene mu pesme po borskim kafanama
  „Ne može mi niko ništa“. Na kraju, došlo vreme razdruživanja (?), Sosa ne trpi
  konkurenciju svuda pa i u kafani. On je iz svoje okoline mobingovao sve
  slobodoumne i autonomno misleće visoko stručne kadrove i sklonio iz svoje
  blizine, sreća da je Srednji vek ipak prevaziđen! ”. Za ono što je Miljković
  uradio suprotno zakonu treba da se procesuira, a takođe takvu meru treba da
  usledi i njegovom mentoru i to za mnogo i više težih (ne)dela.

  Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X