Društvo

Ljubinka Jelić ipak ostaje u gradskoj upravi Bora. Opozicija ocenjuje da se njena era i uticaji nastavljaju

ljubinka-jelic

 

Donedavna načelnica gradske uprave Bora Ljubinka Jelić, koja je nakon 15 godina napustila to radno mesto navodno zbog penzije, a umesto nje postavljena Saška Milošević, nastaviće rad na poziciji zamenika sekretara Skupštine grada Bora. Ovo je objavljeno u ”Službenom listu grada Bora”, gde je obrazloženo da se ona postavlja na predlog predsednika skupštine na mandatni period od četiri godine.

Zato odbornica Skupštine Grada Bora iz stranke Slobode i pravde Irena Živković, skreće pažnju da era Ljubinbke Jelić i dalje traje.

Da nije tako, ne bi lokalna samouprava za gospođu Jelić izmišljala novo radno mesto koje nikada pre nije postojalo i koje će dodatno koštati građane Bora, a koje će joj pomoći da ne ode u penziju po sili prirode, već da nastavi svoj uticaj, i po mom mišljenju nezakonito ostvarivanje materijalne koristi iz budžeta Grada. Razumem da joj je trenutna vlast dužna, ali je ona dužna građanima Bora. Nadam se da će jednom i nezavisni državni organi odrediti i način na koji će taj dug vratiti, kaže Irena Živković.
Sličnog je mišljenja i odbornik Narodne stranke Dragan Marković, koji ocenjuje da, kako je rekao, “pipci Ljubinke Jelić dosežu daleko i duboko”.
Kad ova vlast bude smenjena Ljubinka Jelić će morati da odgovori na mnoga pitanja, jer je bila i jeste uključena u većinu sumnjivih odluka, kaže Marković za Ist media.
On pominje odluke o nezakonito postavljenim muzejskim eksponatima duž Zelenog bulevara, nezakonitu izgradnju parkića kod Doma kulture, zoo vrta i kružnih tokova bez potrebne dokumentacije, postavljenje ptice Feniks na krovu Doma kulture, i suprotno Zakonu o pravobranilaštvu angažovanje advokata za zastupanje javnih ustanova, odnonso njenog supruga Petra Jelića, kaže Marković, koji ocenjuje da će Ljubinka Jelić biti “idealan poluzaštićeni svedok”.
Kada je reč o novoj načelnici Gradske uprave, Irena Živković smatra da “kako god se ona zvala, jasno je da će biti samo pijun u već razrađenom sistemu”, dok Marković kaže da jedan čovek ne može unaprediti rad službe, imajući u vidu način odlučivanja i raniji period tokom kojeg se uspostavio čudan sistem funkcionisanja gradske uprave.
Promena preko noći i pod ovim uslovima je nemoguća, rekao je on.

Na raspisanom konkursu za mesto načelnice Gradske uprave postavljena je Saška Milošević kao jedini kandidat. Navedeno je da ona ispunjava sve uslove, diplomorani je pravnik i ima 5 godina radnog iskustva.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X