Listu GG IZBOR POSTOJI – IRENA ŽIVKOVIĆ Upravni sud odbacio zbog GREŠKE U KORACIMA

1681 0
BOR, (IST Media) Upravni sud u Beogradu odbacio je žalbu GG Izbor postoji – Irena Živković kojoj je Opštinska izborna komisija u Boru prethodno poništila izbornu listu zbog određenih nepravilnosti.

Upravni su, čijim je većem predsedavala sudija Gordana Gajić Salzberger, pored zamerke da je prvobitno ovom sudu umesto žalbe podneta tužba, obrazlože se i time da žalba GG Izbor postoji – Irena Živković nije podnetaa u roku od 24 sata prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji na žalbu na rešenje o odbacivanju liste.

“U pouci o pravnom sredstvu podnosiocu izborne liste data pouka da protiv tog rešenja može podneti prigovor Izbornoj komisiji opštine Bor u roku od 24 časa od dana donošenja rešenja, što podnosilac liste nije iskoristio, već se neposredno obratio Upravnom sudu u Beogradu. U dopuni odgovora na žalbu, koji je Upravnom sudu dostavljen dana 20.02.2018. godine u 12,13 časova, Izborna komisija opštine Bor je obavestila sud da je protiv rešenja broj 013-2/42/2018 od 15.02.2018. godine izjavljen prigovor dana 20.02.2018. godine u 10,50 časova, pod brojem 013-2/55/2018. godine, nakon što su spisi dostavljeni Upravnom sudu. U postupku prethodnog ispitivanja žalbe, Upravni sud je našao da je žalba nedozvoljena i da istu treba odbacit, navodi se u saopštenju.

Prema rečima jednog od advokata sa kojim smo razgovarali o ovoj presudi, očigledno je da je lista odbačena zbog, kako je rekao GREŠKE U KORACIMA Irene Živković

Ceo tekst odluke Upravnog suda možete preuzeti OVDE.

Danas smo pokušali da stupimo u vezu sa Irenom Živković i njenim advokatima, ali nam se niko nije javio na telefon.

Izbori za lokalni parlament u Boru zakazani su za 4. mart. Opštinska izborna komisija danas će prihvatiti osam izbornih lista kandidata.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X