Lidl od jeseni i u Boru

45 0

BOR, (IST Media) Nakon Smedereva, nemačka kompanija Lidl od jeseni će izgraditi svoj trgovinski objekat i u Boru.

 

Na prostoru nekadašnjeg igrališa preko puta Doma zdravlja, danas su otpočeli građevisnki radovi, nakon čega će uslediti izgradnja samog objekta i uređenje prodajnog prostora veličine 2.600 kvadrata.

 

lidl_2

 

„Planirani završetak radova na objektu ‘Lild Bor’ je 1. oktobar, a tehnički prijem mesec dana kasnije“, rekao je za IST Media inženjer glavnog izvođača radova građevinske kompanije „Koto“ iz Beograda, Vladimar Vrtikapa.

 

Prodajni objekat Lidl-a u Boru će se prostirati na parceli od 8.000 kvadratnih metara, na kojoj će biti izgrađen prostran parking i prostor sa prijatnim ambijentom na zelenim površinama, najavljuju izvođači radova.

 

lidl_3

 

 

Prema rečima Vrtikape, u početku će u izgradnji Lidl-a biti angažovano desetak radnika, a taj broj će biti i do deset puta veći kako se radovi budu bližili kraju.

 

U ovom trenutku, pored Bora, Lidl gradi objekte i u Beogradu i Zrenjaninu.

 

Počeci Lidl-a sežu u tridesete godine 20. veka, kada je firma osnovana u mestu Schwäbischen u Nemačkoj.

 

Kasnije su se aktivnosti razdvojile u dva pravca: diskonti prehrambenih proizvoda koje je preuzela firma Lidl i na samoposluge i trgovačke centare kao što su Kaufland i Handelshof.

 

Danas Lidl, kao deo grupacije Schwarz, spada među 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca te predstavlja međunarodno aktivnu grupaciju sa vlastitim nacionalnim društvima u celoj Evropi.

 

Lidl ima najveću mrežu diskonta prehrambenih proizvoda u Evropi.

 

“Lidl i u budućnosti želi da odigra važnu ulogu u osvajanju novih tržišta i pritom našim klijentima ponudi vrhunski kvalitet po niskim cenama”, navodi ova kompanija.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Dečija olimpijada u Zaječaru

Piše - 20. October 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U sredu 21. oktobra u osnovnoj školi “Ljubica Radosavljević Nada” u Zaječaru biće organizovana Dečija…

Ceo grad bez grejanja zbog kvara

Piše - 5. January 2016. 0
BOR (IST Media) Borska Toplana je oko 16 časova obustavila grejanje u celom gradu, zbog kvarova na vrelovodima. Nešto ranije danas,…

Čuvar…

Piše - 8. March 2014. 0
Negde u Boru…pas čuvar       Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X