Lidl od jeseni i u Boru

521 0

BOR, (IST Media) Nakon Smedereva, nemačka kompanija Lidl od jeseni će izgraditi svoj trgovinski objekat i u Boru.

 

Na prostoru nekadašnjeg igrališa preko puta Doma zdravlja, danas su otpočeli građevisnki radovi, nakon čega će uslediti izgradnja samog objekta i uređenje prodajnog prostora veličine 2.600 kvadrata.

 

lidl_2

 

„Planirani završetak radova na objektu ‘Lild Bor’ je 1. oktobar, a tehnički prijem mesec dana kasnije“, rekao je za IST Media inženjer glavnog izvođača radova građevinske kompanije „Koto“ iz Beograda, Vladimar Vrtikapa.

 

Prodajni objekat Lidl-a u Boru će se prostirati na parceli od 8.000 kvadratnih metara, na kojoj će biti izgrađen prostran parking i prostor sa prijatnim ambijentom na zelenim površinama, najavljuju izvođači radova.

 

lidl_3

 

 

Prema rečima Vrtikape, u početku će u izgradnji Lidl-a biti angažovano desetak radnika, a taj broj će biti i do deset puta veći kako se radovi budu bližili kraju.

 

U ovom trenutku, pored Bora, Lidl gradi objekte i u Beogradu i Zrenjaninu.

 

Počeci Lidl-a sežu u tridesete godine 20. veka, kada je firma osnovana u mestu Schwäbischen u Nemačkoj.

 

Kasnije su se aktivnosti razdvojile u dva pravca: diskonti prehrambenih proizvoda koje je preuzela firma Lidl i na samoposluge i trgovačke centare kao što su Kaufland i Handelshof.

 

Danas Lidl, kao deo grupacije Schwarz, spada među 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca te predstavlja međunarodno aktivnu grupaciju sa vlastitim nacionalnim društvima u celoj Evropi.

 

Lidl ima najveću mrežu diskonta prehrambenih proizvoda u Evropi.

 

“Lidl i u budućnosti želi da odigra važnu ulogu u osvajanju novih tržišta i pritom našim klijentima ponudi vrhunski kvalitet po niskim cenama”, navodi ova kompanija.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X