Legenda funk muzike George Clinton na EXIT-u

371 0

NOVI SAD (IST Media) George Clinton, ikona fank muzike i jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena, nastupiće u petak 8. jula na glavnoj bini u pratnji svog čuvenog benda Parliament-Funkadelic. Biće to nastup muzičara koji su još 1997. primljeni u Rokenrol dvoranu slavnih, u koju ih je uveo upravo Clintonov najpoznatiji štićenik – Prince.

 

GeorgeClinton

 

Dr. Fankenštajn, kako ga Clintona često nazivaju, na Exitu će predstaviti neke od najvećih hitova fank muzike, kao što je i „Atomic Dog“, veliki hit i prvoplasirani na svetskim top listama, ujedno i jedna od najviše semplovanih pesama u hip-hop muzici, zahvaljujući kojoj je lansirana i karijera Snoop Dogga.

 

Clinton je imao nemerljiv uticaj na hip-hop sarađujući i producirajući zajedno sa najvećim imenima ovog žanra kao što su Kendrick Lamar, Ice Cube, Jay Z, Dr. Dre, 2Pac, Notorious B.I.G, 50 Cent i mnogi drugi. Doktora fanka kao inspiraciju navode i drugi najveći muzičari kao što su u prvom redu to Prince, Daft Punk i Red Hot Chili Peppers.
George Clinton & Parliament-Funkadelic na Exitu: 

 

Vladar fank i R’n’B muzike, Clinton je imao veliki uticaj i na brojne druge muzičare kao što su Red Hot Chili Peppers, čiji je drugi album i producirao. Među njima se najviše izdvaja njegov nedavno preminuli štićenik Prince, koji je izjavio da je Clinton promenio njegov život i ceo svet, te dodao da je „fank sila koja je promenila ono što nazivamo modernom muzikom, a veliki George Clinton je njen otac“.

 

Najbrži fanovi EXIT festivala u petak 20. maja, od 12 časova, imaće jedinstvenu priliku da nabave jednodnevne ulaznice za festivalski dan po sopstvenom izboru. Ulaznica po specijalnim, poklon cenama od samo 1.990 dinara za četvrtak, petak i subotu, te 2.490 dinara za nedeljuveoma su ograničene i biće dostupne u petak od 12 časova na centralnoj blagajni Gigstixa u tržnom centru Pariski magazin u Novom Sadu.

 

Ukoliko žele i da definitivno osiguraju ulaznice u ovoj poklon akciji EXIT festivala, fanovi mogu već od 10 časova da zauzmu svoje mesto u redu, a najbrže očekuju i dodatna poklon iznenađenja, prateća osveženja i odabrana muzika za pravu EXIT zabavu. Veoma ograničeni kontigent ulaznica po ovoj poklon ceni za sve ostale fanove iz cele Srbije biće dostupan od 14 časova putem svih blagajni iz prodajne mreže Gigstix, te putem sajta Exitfest.org. Nakon isteka veoma ograničene količine jednodnevnih ulaznica, njihova naredna cena biće viša. Ukoliko se ne rasprodaju do festivala, zbog velikog interesovanja koje ove godine vlada za Exit širom cele Evrope, na ulazu na Petrovaradinsku tvrđavu od 7. do 10. jula, finalna cena jednodnevnih ulaznica biće dosta veća.

 

Bliže detalje o ovogodišnjem EXIT festivalu možete pročitati OVDE.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X