Ledena kiša opštinu Knjaževac ostavila u mraku

358 0

KNJAŽEVAC, (IST Media) Nekoliko hiljada potrošača u selima u opštini Knjaževac  ostalo uoči Božića je bez električne energije zbog ledene kiše koja je padala celu noć. U toku dana oko 6.000 domaćinstava bilo je bez struje ali je 26 sela priključeno na mrežu, tako da je trenutno oko 1.5000 potrošača bez napajanja.

 

Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da se situacija popravlja i očekuje da će se u petak snabdevanje normalizovati.

 

Na otklanjanju kvarova radio je 51 monter, a sutra bi njihov broj na terenu trebalo da bude dupliran.

 

Antić navodi i da se ima jasno definisan plan za ujutru, kada će se pridružiti i dodatne ekipe iz Beograda, Kragujevca, Jagodine i Kruševca.

 

sela knjazevac

 

”Apsolutno sam uveren da će u toku petka i najudaljenija sela, a podsećam da je Knjaževac jedna od, po površini, najvećih opština u Srbiji sa više od 1.000 kilometara raznih elektroenergetskih mreža, dobiti struju’‘, reka je Antić.

 

On je naveo i da je prvobitno bilo u planu da, ukoliko se ne bude rešio problem u svim selima, za one gde to bude problematično obezbede agregati. Međutim, kako kaže, sa stanovišta poslednjih procena veruje da će za sve biti obezbeđena električna energija.

 

On je istakao da se ti ljudi greju pomoću peći, na drva, da štab za vanredne situacije ima komunikaciju sa njima i da nema nekih većih problema.

 

U selima bez struje mnogi meštani nemaju ove informacije, pa nagađaju kada će kvarovi biti otklonjeni.

 

“Nismo u toku šta se dešava. Da li su se bandere izvrnule, da li su pokidane linije. Ne znamo o čemu se radi. Čućemo kada dođe, preko televizije”, kroz smeh kaže Borivoje Nikolić, koji čisti led, jer zbog bolesne supruge koju često voze u bolnicu u Knjaževac, put mora da bude prohodan.

 

Više od 90 odsto domaćinstava trebalo bi da struju dobije do kraja sutrašnjeg dana, ali će, kao i prošle godine, u neka sela, umesto struje stići agregati.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X