Lečenje sinusa prirodnim putem

1210 0

Himalajska so i sinusi

 

Sam naziv „Himalajska so“ već zvuči avanturistički, ali i pomalo misteriozno. Kakve veze imaju Himalaji i sinusi? Direktno – nikakve, međutim, kao i svaki belosvetski proizvod koji se trudi da izbije na prvo mesto šoping liste, pored magnetskog naziva mora da ima barem neka pozitivna dejstva. Dobra stvar kod Himalajske soli je to što isparava kada se zagreje. Kada su ovo shvatili, domišljati preduzetnici sa Himalaja su počeli da proizvode i prodaju lampe od Himalajske soli koje zapravo isparavaju i tako u vazduh prenose čestice koje se dalje šire po prostoriji. Udisanje tih čestica pozitivno utiče na disajne puteve, a pogotovo na sinuse. Poznato je da za lečenje sinusa postoje tzv. „slane sobe“ koje funkcionišu na sličnom principu kao lampe od Himalajske soli. Prema tome, uputite se u obližnju prodavnicu zdrave hrane i probajte ove čudotvorne lampe.

 

Eterična ulja na prirodnoj bazi

 

Prirodna biljna ulja od japanske nane ili od grma Jojobe, biljaka koje rastu samo na američkom kontinentu ili u Japanu, su se takođe pokazala kao delotvoran prirodni lek za sinuse. Lekovita svojstva ovih biljaka u formi ulja su sačuvana u najvećoj meri, tako da utrljavanjem prirodnog ulja u predelu sinusa možete hladiti i smiriti to mesto, kako bi ponovo uspostavili cirkulaciju i otklonili tegobe upale. Eterična ulja mogu biti „prvi korak“ u rešavanju problema sa sinusima, i to iz više razloga. Kao prvo, ovi preparati ne mogu da naštete čoveku, kao drugo, mogu se legalno kupiti i u Srbiji i kao treće, zaista pomažu da se na prirodan i zdrav način okrepi zdravlje, ali pre svega sinusi.

 

Fizička aktivnost i izlazak u prirodu

 

Izlazak u prirodu ne mora da podrazumeva 7 dana u Soko Banji ili kampovanje na Staroj planini. Dovoljno je čak izaći ispred zgrade ili kuće, prošetati par krugova i na taj način udahnuti svež vazduh (kakav god on bio, bolji je od vazduha u zatvorenoj prostoriji). Šetnjom pospešujete cirkulaciju, a zdrav krvotok je preduslov broj jedan za lečenje sinusa.

 

Inhaliranje prirodnim čajevima

 

Kao što već znate, čajevi ne služe samo za ispijanje i uživanje u hladnim zimskim danima, već imaju i lekovita svojstva ako se upotrebe na pravi način. Pored toga što čaj hidrira organizam, ispijanje vrućeg čaja direktno utiče na disajne puteve, a još bolji način da udahnete sve pozitivne čestice iz čaja jeste inhaliranje. Čaj od đumbira, kamilice ili nane (mente) je idealan izbor za proces inhaliranja. Za pravilno inhaliranje, potrebno je da čaj skuvate u većoj posudi, potom nagnete glavu nad posudom, prekrijete se krpom ili peškrom i duboko udišete isparavanja.

 

Pri izboru čaja ne možete da pogrešite, međutim, bilo bi dobro u već skuvani čaj dodati i par kapljica nekog prirodnog eteričnog ulja, kako bi se pojačao efekat inhaliranja. Udisanjem pare i ostalih supstanci iz skuvanog čaja, prirodnom putem ćete otvoriti disajne puteve i na taj način olakšati pritisak na sinuse. Inhaliranje čajem je jefina metoda koju sebi možete priuštiti barem dva puta nedeljno. Obratite pažnju da inhaliranje čajem obavljate u večernjim satima, pre odlaska u krevet, kako bi vam sinusi bili opušteni i spremni za spavanje. I naravno, ovako pripremljni čaj za inhaliranje nikako nemojte piti i nikako ga nemojte podgrejavati!

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X