Laznica domaćin obeležavanja SVETSKOG DANA HRANE. A gde nego u zdravoj sredini!

358 0
ŽAGUBICA, (IST Media) – U okviru kampanje „Oktobar – mesec zdrave ishrane“, 15. oktobra u Laznici biće obeležen Svetski dan hrane koji se ove godine obeležava pod sloganom „Pravilna ishrana, dostupna i pristupačna svima – za svet bez gladi“.

Direktor OŠ “Jovan Šertbanović” u Laznici Neša Pećić, kaže da je cilj obeležavanja ovog dana informisanje javnosti o značaju zdrave hrane, kao i da se kod mladih i dece stvore dobtre navike konzumiranja zdrave i pravilne ishrane.

Na početku manifestacije biće održana izložba osnovaca koji su od hrane napravili umetničke radove, a najbolji će biti nagrađeni.

Potom će doktor Saša Dražilović održati predavanje na temu zdrave ishrane, a potom će se degustirati hrana iz školske kuhinje, koja je spravljena po receptrima predaka.

Opština Žagubica sa okolnim selima predstavlja jedno je od najzdarvijih sredina za proizvodnju voća i povrća u Srbiji, i zato vredni domaćini pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže 15. oktobra.

Organizator obležavanja zdrave hrane je Institut za javno zdravlje u Požarevcu.

 

Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Homoljski brend – Od domaćina do kupca”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Žagubica. Stavovi izraženi u ovim publikacijama isključiva su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju nužno zvanični stav opštine Žagubica

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X