Laznica domaćin obeležavanja SVETSKOG DANA HRANE. A gde nego u zdravoj sredini!

315 0
ŽAGUBICA, (IST Media) – U okviru kampanje „Oktobar – mesec zdrave ishrane“, 15. oktobra u Laznici biće obeležen Svetski dan hrane koji se ove godine obeležava pod sloganom „Pravilna ishrana, dostupna i pristupačna svima – za svet bez gladi“.

Direktor OŠ “Jovan Šertbanović” u Laznici Neša Pećić, kaže da je cilj obeležavanja ovog dana informisanje javnosti o značaju zdrave hrane, kao i da se kod mladih i dece stvore dobtre navike konzumiranja zdrave i pravilne ishrane.

Na početku manifestacije biće održana izložba osnovaca koji su od hrane napravili umetničke radove, a najbolji će biti nagrađeni.

Potom će doktor Saša Dražilović održati predavanje na temu zdrave ishrane, a potom će se degustirati hrana iz školske kuhinje, koja je spravljena po receptrima predaka.

Opština Žagubica sa okolnim selima predstavlja jedno je od najzdarvijih sredina za proizvodnju voća i povrća u Srbiji, i zato vredni domaćini pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže 15. oktobra.

Organizator obležavanja zdrave hrane je Institut za javno zdravlje u Požarevcu.

 

Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Homoljski brend – Od domaćina do kupca”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Žagubica. Stavovi izraženi u ovim publikacijama isključiva su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju nužno zvanični stav opštine Žagubica

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Ist Media

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X