Laibach na 49. Gitarijadi

360 0

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Legendarni Laibach novi je headliner 49. Gitarijade koja se održava od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru, objavila je Ustanova Gitarijada.

 

Laibach-Spectre-7-photo-by-Maya-Nightingale-584x390

 

“Laibach će u Zaječaru svirati materijal sa poslednjeg albuma ‘Spectre’, ali i starije stvari”, potvrdio je Laibach INFORMBIRO IST Mediji.

 

Slovenački velikani, koji su imali direktan uticaj na sijaset svetskih bendova, narednog vikenda završavaju skoro jednogodišnju evropsku turneju povodom albuma “Spectre” (Mute Records, 2014). Već u maju Laibach kreću put Amerike, Kanade i Meksika gde ih očekuje dvadesetak koncerata, uključujući i nastup u legendarnoj dvorani The Fillmore u San Francisku.

 

Po završetku vaneropskog koncertnog serijala, Laibach se vraća na tlo Starog kontinenta, a po drugi put na Zaječarskoj Gitarijadi nastupiće 31. jula 2015! Kao i Therapy?, i Laibach će pred publikom u Zaječaru nastupiti sa aktuelnim studijskim izdanjem, albumom “Spectre” koji je naišao na fenomenalne kritike u celom svetu.

 

S obzirom da su svi nastupi ovog benda specifični audio-vizuelni performansi, nema sumnje da publiku 31. jula očekuje spektakularni koncertni doživljaj svetskog nivoa.

 

Pre Laibacha nastupe na 49. Gitarijadi potvrdili su Gibonni, Dubioza kolektiv, Therapy?, Galija i Kerber.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X