Korona

Krizni štab saopštio detaljne mere

kisic

Članica kriznog štaba za borbu protiv Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je pooštravanje mera neophodno jer je došlo do opuštanja u njihovom pridržavanju kako to pokazuje broj novozaraženih, tako da je krajnje vreme da se pokaže maksimalna odgovornost.

Ona je, govoreći o merama, rekla da svi ugostiteljski objekti preko vikenda radiće od 6.00 do 14.00 časova, nezavisno od toga da li imaju ili ne baštu.

Nakon toga dozovljena je samo dostava, tako da nakon 14.00 nije moguće vršiti takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoraranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekta u ski centrima, kako samostalnih tako i onih u okviru hotel, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom u baštama, a šater usluga za objekte na stazama je takodje moguća samo do 14.00.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Hoteli mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranim i kafe barovima takodje do 14.00 časova svim gradjanima a od 14.00 do 22.00 časova ova usluga je dozovoljena samo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom katergorizovanom smeštaju.

Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima tokom vikedna nakon 14.00 časova.

Akcenat u kontroli poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima, rela je Kisić Tepavčević.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kocakrnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za  fudbal i druge sportove za vikend radiće od 6.00 do 14.00 časova.

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14.00 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koja se ova ograničenja ne odnose su – trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laborotorije, pozorišta, veterinarske  amblante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote i objekti iz delatnosi zanatskih usluga  ovog vikenda mogu da rade od 6.00 do 20. 00 časova.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X