DruštvoTema danaНекатегоризовано

Krivična prijava protiv direktorke Specijalne bolnice “Sokobanja”

SOKOBANJA, (IST Media) Policija u Sokobanji podnela je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru krivičnu prijavu protiv direktorke Specijalne bolnice „Sokobanja“ Ljiljane Isaković, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

 

Kako je navela policija u saopštenju, ona se tereti za “postupanje protivno odredbama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja”.

 

specijalna-bolnica-sokobanja-novi-zavod

 

Kako je juče javila RTS, na korupciju i razne nezakonite radnje, pojedini radnici Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji ukazuju četiri godine, a dvadeset radnika te ustanove dobilo je od Agencije za borbu  protiv korupcije status uzbunjivača.

 

Zoran Marković član štrajkačkog odbora kaže da su ljudi šikanirani samo zato što su podržavali ideju da poslovanje učine bolnice javnim, dok direktorka kaže da postoji potpuna transparentnost u ovoj kući i da nema, niti je ikada bilo političke  igre u toj bolnici.

 

U znak protesta, grupa radnika krajem aprila 2013. stupa u  najavljeni štrajk, stavljaju bedževe da su u štrajku, ali bez obustave rada.

 

Direktorka Regionalnog centra „Mobing – Niš” Aleksandra Barton za RTS je rekla da su lekari specijalisti Mobing centru u Nišu podneli prijave za nepoštovanje Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu od strane direktorke te ustanove.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je RTS-u da je do sada protiv direktorke Specijalne bolnice policiji podneto 38 anonomnih i potpisanih krivičnih prijava i da se takođe protiv nje ne vodi istraga.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X