Kriveljani ne odustaju od protesta protiv Zijin-a. Novi zakazan za petak

107 0
mz krivelj

BOR, (IST Media, foto: Facebok) Rukovodstvo Mesne zajednice Krivelj, zakazalo je za 12. jun u 12 sati, na mestu zvanom „Bunar“, protestni skup, kojim žele da izraze nezadovoljstvo zbog pristupa u rešavanju problema koje imaju sa kompanijom „Zijin Bor Copper“.

Cilj okupljanja je izražavenje nezadovoljstva meštana zbog uslova u kojima žive, i pristupa u rešavanju njihovih problema od strane kompanije „Zijin Bor Copper“ ali i drugih iunstitucija, navodi se u prijavi protestnog skupa Policijskoj upravi u Boru.

Pojedini vlasnici imanja iz Krivelja prozivaju kinesku kompaniju da bespravno zaposeda privatno zemljište tokom proširenja rudnika i izbegava plaćanje nadoknade nepokretnosti.

Oni traže i definisanje statusa preseljenja svih domaćinstava sa teritorije MZ krivelj, u čemu očekuju podršku gradske vlasti, kao i donošenje, usaglašavanje i ozvaničenje opšteg cenovnika nepokretnosti na nivou grada, a koji će važiti za žitelje svih sela i vlasnika.

Oni upozoravaju da Zijin i njihovi rukovodoci ne žele da prihate nikakvu korekciju cena, već insistiraju na cenovnicima koje su 2018. godine zatekli pri njihovom dolasku i preuzimanju RTB-a Bor.

Podsećamo da je iz istih razloga, protest sa blokadom puta za kamione Ziđin-a bio zakazan za 22. maj, ali se od toga privremeno odustalo, a kompaniji Ziđin je dat rok od dve nedelje da prihvati zahteve.

U odnosu na prošli put, kada je protest organizovan individualno, ovog puta je iza meštana stala Mesna zajednica.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X