DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Korisnici Narodne kuhinje u Boru jedu splačine

BOR, (IST Media) Prema količni novca koji opština Bor godišnje iz budžeta izdvaja za korisnike narodne kuhinje, najsiromašniji bi mogli da se jednom dnevno hrane bogovski! Ali, samo u restoranu Skupštine Srbije.

 

Za 450 korisnika godišnje se izdvaja 15 miliona dinara, što, ako se podeli na 293 dana (bez nedelje), cena obroka iznosi 113 dinara.

 

Bezukusne čorba od pirinča, luka i šargarepe ili boranije, u kojoj gotovo da nema tog povrća, kuvani kupus u kome je meso u tragovima, samo je deo menija namenjenom ugroženim Boranima. Kada dođe petak svi su srećni jer pasulj iz kazana uvek „može da prođe“.

 

narodna_kuhinja_corba
Klin čorba

 

Kako bi poboljšali kvalitet obroka, nekoliko predstavnika korisnika narodne kuhinje danas je posetilo predsednika opštine Živorada Petrovića.

 

Došao sam da sa predsednikom podelim današnji ručak, jer ako ga je narod birao, onda on treba i da deli sudbinu ljudi“, kaže Sreta Dinić, Boranin bez zaposlenja koji je u činiji doneo današnji bezličan obrok.

 

narodna_kuhinja
Korisnici Narodne kuhinje u poseti predsedniku opštine Živoradu Petroviću

 

Korisnici su nezadovoljni jer je opština odlučila i da sa spiska korisnika ukine obrok za po jednog člana porodice, pa ako ih je četvoro, dobijaju se tri obroka, odnosno dva obroka gde ih je troje.

 

Za razliku od pre nekoliko godina, kada je za rad narodne kuhinje bio odgovoran Crveni krst, i kada su po članu domaćinstva dobijali pola hleba dnevno, sada dobijaju po jednu kiflu od 200 grama.

 

Korisnik Nebojša Pešić podseća da je Crveni krst delio i konzerve i zejtin a da je hrana bila zadovoljavajuća.

 

Ovo sada ne liči ni na šta“, kaže on.

 

Ipak, nakon sastanka sa prvim čovekom opštine, dobili su uveravanja da će od ponedeljka za kvalitet ishrane biti zaduženi direktno borski većnici.

 

Obećao je Petrović da će svakog dana jedan član Opštinskog Veća pre iznošenja kazana probati jelo i tek onda odobriti podelu. Ugroženi se nadaju da će odgovorni članovi veća imati veći kriterijum ocene ponuđenog jela koje, inače, priprema zaječarski „Žitopromet“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X