Konstitutivna sednica Skupštine Grada Bora zakazana za 18. maj. Za sada se nagađa ko će činiti vladajuću koaliciju

93 0
skupstina grada bora

 

Konstitutivna sednicaSkupštine Grada Bora zakazana je za 18. februar (sreda), ali ni mesec dana nakon održanih lokalnih izbora, o vladajućoj koaliciji samo se nagađa.

Pregovori stranaka o potencijalnoj koaliciji još nisu vođeni, bar javno, i za sada je nepoznanica da li će i buduću vlast činiti koalicija koja je do 3. aprila vodila grad, odnosno, SNS i SPS, koji će u skupštinskim klupama imati tesnu većinu sa 19, od 35 odbornika.

Jedan od razloga za to je iščekivanje pregovora i dogovora tih partija u Beogradu, gde ni posle mesec dana nema konačnih izbornih rezultata.

Osim što će se na sednici verifikovati odbornički mandati, očekuje se da većina izabere predsednika Skupštine Grada i sekretara, pa će se na osnovu glasanja za ta dva mesta naslutiti i koalicioni savez.

Podsećamo da su se opozicione partije koje su ušle u parlament deklarisale da neće ući u koaliciju sa SNS-om, mada je bilo i tonova da će se podržati neki predlozi koji idu u korist Borana.

Predsednik Vlaške stranke „Most“, Milivoje Janošević, ocenio je ranije da se Boru smeše vanredni lokalni izbori već za godinu dana.

Podsećamo da je Srpska napredna stranka na izborima osvojila je 15 mandata, šest odbornika imaće lista „Dragan Marković _ Ujedinjena opozicija Bora“, Socijalistička partija Srbije i Vlaška stranka „Most“ po četiri, dok će tri odbornika biti sa liste „Marinika Tepić – Za pobedu Bora“.

Koalicija Srpski pokret Dveri- Poks, GG „Glasno za omladinu“ i GG „Borci za Bor“ u lokalnom parlamentu imaće po jednog odbornika.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X