DruštvoTema danaНекатегоризовано

Konkurs za osnovce “Budi kao Tesla”

SRBIJA (IST Media) Povodom 160 godina od rođenja najvećeg srpskog naučnika, kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja organizuje nacionalni konkurs „Budi kao Tesla“ za sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije.

 

budi kao tesla featIdeja konkursa je da kroz svoj takmičarski rad, inspirisan Teslinim inovacijama, učesnici predstave veštine i potencijale iz različitih oblasti interesovanja. Forma u kojoj se rad predaje je slobodna tako da škole imaju izbor da li će svoj rad predstaviti u video ili audio zapisu dužine do 5 minuta, kroz tekstualni ili grafički dokument ili u formi fotografije. Pravo učešća na konkursu imaju isključivo osnovne škole, a ne pojedinci.

 

Zainteresovani učesnici svoje radove mogu prijaviti na sajtu www.budikaotesla.rs sve do 16. juna.

 

Najboljih 10 radova odabraće stručni žiri, a od 27. juna do 8. jula svaki posetilac zvaničnog sajta projekta imaće priliku da glasa za najbolji rad po svom izboru. Pobednik će biti proglašen na dan rođenja Nikole Tesle u okviru velike izložbe na Kalemegdanu.

 

Za pobednika konkursa Samsung je kao nagradu obezbedio Digitalnu učionicu koja obuhvata 30 Samsung tableta, štampač, elektronsku tablu, klima uređaj, Cisco opremu i instalaciju, kao i celokupno renoviranje učionice.

 

Promoter akcije je poznati glumac Dragan Mićanović koji će ujedno biti i u žiriju takmičenja.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X