Konačno asfaltiranje puta do Borskog jezera. Pročitajte gde će se još asfaltirati

848 0

BOR, (IST Media) Nakon više decenija, put od “brestovačkog mosta” do Borskog jezera biće presvučen asfaltom, a radove sprovodi preduzeće “Strabag”.

 

“U okviru ovih radova na teritoriji Opštine Bor se radi  na popravci kolovoza deonice puta II A 161 Borsko jezero – raskrsnica Brestovac. Takođe, radi se na deonici Savača – Brestovačka banja u dužini od 3 km, a vrednost planiranih radova je oko 20 miliona dinara“, rekli su za IST Media u javnom preduzeću “Putevi Srbije”.

 

Konačno prošlost? Put Bor – Borsko jezero Foto: Dragan Trifunović – heliovideo.rs

 

U ovom preduzeću dodaju da se izvode radovi i na sanaciji oštećenja na kolovozu državnog putu I B 37 Selište – Bor – Zaječar.

 

“Projektom rehabilitacije puteva i unapređenje bezbednosti saobraćaja koji se finasiraju sredstvima Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Međunarodne banke za obnovu i razvoj i JP „Putevi Srbije“ planirana je rekonstrukcija dve deonice državnog puta I B 35 i mostova na njima: Kladovo – Brza Palanka dužine oko 24 km i od Vratarnice do Knjaževca u dužini od oko  23 kilometara. Projekat bi trebalo da bude realizovan tokom 2017. i 2018.g”, navode u ovom preduzeću.

 

Na teritoriji opštine Žagubica, JP “Putevi Srbije” finansira radove na popravci kolovoza, u postojećoj širini državnog puta II A 161 deonica Krepoljin – Žagubica dužine 22,6 km. Vrednost radova je oko 350 miliona dinara.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X