Komunalna preduzeća predlažu REPROGRAM DUGA i POPUST za redovne platiše

634 0

BOR, (IST Media) Gradsko Veće Bora uputilo je preporuke Nadzornim odborima javnih komulanih preduzeća da usvoje odluke kojim bi dužnici dobili priliku za reprogram dugovanja uz otpis kamate, ali i da se uvede stimulativna mera za redovne platiše, čiji bi mesečni računi bili umanjeni za 5 procenta.

Predlog gradskim većnicima podneli su direktori JKP „Toplana“, „3.oktobar“, „Vodovod“ i „JKP za stambene usluge Bor“, a razmatran je na današnjoj sednici gradske vlade. Preporuke su donete po iskustvima Niša, Kragujevca i Beograda.

Ukoliko Nadzorni odbori prihvate preporuke, što se očekuje, odluku o reprogramu i nižim cenama usluga za redovne platiše naći će se na sednici gradske Skupštine.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, kaže za IST Media da je ovaj korak učinjen kako bi se, sa jedne strane građanima omogućilo izmirenje tereta dugovanja, a sa druge, stvorili uslovi da komunalna preduzeća lakše posluju i ispunjavaju obaveze koje građani od njih očekuju.

Prema podacima javno komunalnih preduzeća, potraživanja od građana za neizmirene komunalne usluge iznose preko milijardu dinara, a veliki „kajmak“ uzimaju izvršitelji.

Prema zvaničnim podacima, Borani duguju blizu 673 miliona dinara,  dok je sa kamatom taj dug veći za 337 miliona.

Dokument preporuke možete pogledati na linku OVDE.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X