Kome je i zašto smetao PUTOKAZ ka BORU NA AUTOPUTU

2429 0

foto: ist media

BOR, (IST Media) Odlukom poslanika republičke Skupštine nedavno je Boru vraćen status grada, ali ka tom privrednom centru istočne Srbije ne pokazuje nijedan putokaz na auto putu E-75, pošto je tabla iz neobjašnjivog razloga uklonjena.

Umesto velike table na kojoj su bili natpisi koji upućuju na putne pravce ka Nišu, Paraćinu, Zaječaru i Boru, postavljena je manja tabla samo sa natpisom skretanja za Paraćin i Zaječar, ali i pored napora da saznamo zbog čega je tabla zamenjena, nismo uspeli da dođemo do odgovora.

U JP Putevi Srbije su odgovorili IST mediji da tabla nikada nije postojala, što demantuje fotografija koju smo snimili 2015. godine.

U odgovoru Puteva Srbije navodi se da je kompletna saobraćajna signalizacija na državnom putu E-75 u potpunosti uređena i urađena u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji i drugim pozitivnim zakonskim propisima.

“U zoni petlje „Paraćin“ u oba smera je postavljena signalizacija vođenja saobraćaja:

– znaci „pretputokazna tabla za izlaz” (III-208), na auto-putu i raskrsnicama u više nivoa označava udaljenost i putne pravce do naseljenih mesta i

– znak „pretputokaz za izlaz” (III-210), na auto-putu i putu sa raskrsnicama u više nivoa označava udaljenost i pravac kretanja do naseljenih mesta.

Iz ovog preduzeća smo ipak dobili uveravanja da će se predlog Ist Media razmotriti.

Jer, treba podsetiti da je Bor jedan od najvećih privrednih centara u Srbiji, gde često dolaze strani investitori zainteresovani za RTB Bor, investitori za potencijalni rudnik Čukaru Peki, i na kraju, brojni turisti čije su destinacije Borsko jezero, Brestovačka banja, Stol, Zlotske pećine

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X