Kome je i zašto smetao PUTOKAZ ka BORU NA AUTOPUTU

2203 0

foto: ist media

BOR, (IST Media) Odlukom poslanika republičke Skupštine nedavno je Boru vraćen status grada, ali ka tom privrednom centru istočne Srbije ne pokazuje nijedan putokaz na auto putu E-75, pošto je tabla iz neobjašnjivog razloga uklonjena.

Umesto velike table na kojoj su bili natpisi koji upućuju na putne pravce ka Nišu, Paraćinu, Zaječaru i Boru, postavljena je manja tabla samo sa natpisom skretanja za Paraćin i Zaječar, ali i pored napora da saznamo zbog čega je tabla zamenjena, nismo uspeli da dođemo do odgovora.

U JP Putevi Srbije su odgovorili IST mediji da tabla nikada nije postojala, što demantuje fotografija koju smo snimili 2015. godine.

U odgovoru Puteva Srbije navodi se da je kompletna saobraćajna signalizacija na državnom putu E-75 u potpunosti uređena i urađena u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji i drugim pozitivnim zakonskim propisima.

“U zoni petlje „Paraćin“ u oba smera je postavljena signalizacija vođenja saobraćaja:

– znaci „pretputokazna tabla za izlaz” (III-208), na auto-putu i raskrsnicama u više nivoa označava udaljenost i putne pravce do naseljenih mesta i

– znak „pretputokaz za izlaz” (III-210), na auto-putu i putu sa raskrsnicama u više nivoa označava udaljenost i pravac kretanja do naseljenih mesta.

Iz ovog preduzeća smo ipak dobili uveravanja da će se predlog Ist Media razmotriti.

Jer, treba podsetiti da je Bor jedan od najvećih privrednih centara u Srbiji, gde često dolaze strani investitori zainteresovani za RTB Bor, investitori za potencijalni rudnik Čukaru Peki, i na kraju, brojni turisti čije su destinacije Borsko jezero, Brestovačka banja, Stol, Zlotske pećine

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X