Kod Zaječarca pronađeno oružje za mini vojsku

636 0

 

ZAJEČAR, (IST Media) Pripadnici MUP-a u Zaječaru otkrili su ilegalnu radionicu za proizvodnju vatrenog oružja i municije i uhapsili D.N. (56).

 

Kako se navodi u saopštenju, policija je kod osumnjičenog pronašla i oduzela 56 pušaka različitog kalibra, 28 pištolja i revolvera različitog kalibra, 58 puščanih cevi, 633 inicijalnih kapisli, 853 komada municije različitog kalibra, 217 manevarskih metaka, 590 zrna različitih kalibara, 1929 praznih čaura različitih kalibara, 62 pištoljska kalibara, dva okvira za automatsku pušku, više od četiri kilograma baruta i oko 20 kilograma ispaljenih čaura različitog kalibra.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

 

U nastavku akcije „Ares“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), Poreskom upravom i drugim državnim organima uhapsili su 251 osobu osumnjičenu za različita krivična dela. Policija je nadležnim tužilaštvima podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 367 lica.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Zaječarska Gitarjada 2015

Piše - 9. August 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media) Proglašenjem pobednika 49. Zaječarske Gitarijade i dodelom vredne Zaječarsko nagrade, završen je najveći festival na Balkanu koji…

BOR PRE 40 GODINA, 9. maj 1973.

Piše - 20. October 2013. 0
Zahvaljujući digitalizaciji lista “Borske novosti”, koju je sprovelo Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke u Boru, u narednom periodu ćemo iz pomenutog…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X