Kod Golupca poginuo radnik iz Priboja, koji je radio “na crno”

887 0

Radnik bez socijalnog osiguranja nastradao pod stablima


grajfer ilustracijaMAJDANPEK, (Beta) Radnik M.V. (52) iz Priboja, sa prebivalištem u Majdanpeku, poginuo je u mestu Kožice kod Golupca prilikom istovara balvana, saopšteno je iz Inspektorata za rad.

Nesreća se dogodila u četvrtak pre podne, na placu “Santos-prometa” iz Dobre, a nastradali radnik nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje, navela je policija u saopštenju.

 

U trenutku nesreće nastradali radnik je sam istovarao balvane na “grajfer” kamionu sa prikolicom.

 

Kamion je bio pun balvana, a telo stradalog je sa povredama glave nađeno pored zadnjeg točka.

 

Inspekcijski nadzor povodom ove smrti, koji je započet odmah pošto je MUP obavestio Inspekciju rada, biće nastavljen radi utvrđivanja uzroka povrede na radu i preduzimanja propisanih mera.

 

Podsetimo i na još jedan slučaj koji je zadesio radnike “Santos-promet”. U februaru su dvojica radnika te firme pukom srećom izbegli smrt, kad se na njih obrušila hala u pogonu bivšeg PKB u Grockoj.

 

Na radnike koji su sekli metalne stubove iznenada se sručio krov veličine 600 kvadrata i deo zida hale i bukvalno ih zatrpao.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

policija bor

Nožem napala muža

Posted by - 1. septembra 2023. 0
  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su M. P. (1986) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da…
X