Ko ne plati GROBNO MESTO pokojnika sledi ekshumacija i ZAJEDNIČKA GROBICA

1400 0

BOR, (Foto: IST Media) Ako u dogledno vreme naslednici pokojnika ne izmire svoje obaveze prema JKP ”3. oktobar”, radnici ovog preduzeća biće prinuđeni da obave eshumaciju posmrtnih ostataka iz skoro 2.000 grobova na Novom groblju u Boru – saznaje IST Media.

”Našem preduzeću se za usluge održavanja i zakupa grobnih mesta duguje skoro 12 miliona dinara – potvrdila nam je Dragana Josić, rukovodilac RJ ”Novo Groblje”, iz sastava JKP ”3. oktobar”. – Ima grobnih mesta gde zakup nije plaćan decenijama, zbog čega ćemo, ako se nešto podhitno ne promeni, biti prinuđeni da obavimo eshumaciju posmrtnih ostataka iz skoro 2.000 grobova.”

U tom slučaju, kaže Josićeva, posmrtni ostaci eshumirani iz grobova, biće sahranjeni u zajedničku grobnicu.

”Imamo tačno 13.759 grobnih mesta i zaista nemamo gde više da obavljamo sahrane – objašnjava Josićeva. – Znamo da ovo nije popularna metoda, kao i da ćemo morati da se suočimo sa reakcijom javnosti. Ali, to je, pravno, jedina moguća odluka.”

Naša sagovornica kaže da zakup grobnog mesta na 10 godina iznosi 8.019 dinara, ali i da je veliki broj naših sugrađana odavno prestao da izmiruje tu obavezu, zbog čega će, po svemu sudeći, ako se nešto ne promeni u dogledno vreme, moraće da se obavi eshumacija posmrtnih ostataka iz 2.000 grobnih mesta.

Rukovodilac RJ ”Novo groblje” napominje da ima i ljudi koji zakupljuju grobna mesta za života, i da u tom slučaju cena desetogodišnjeg zakupa iznosi 27.754 dinara.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X