Ko ne plati GROBNO MESTO pokojnika sledi ekshumacija i ZAJEDNIČKA GROBICA

1506 0

BOR, (Foto: IST Media) Ako u dogledno vreme naslednici pokojnika ne izmire svoje obaveze prema JKP “3. oktobar“, radnici ovog preduzeća biće prinuđeni da obave eshumaciju posmrtnih ostataka iz skoro 2.000 grobova na Novom groblju u Boru – saznaje IST Media.

“Našem preduzeću se za usluge održavanja i zakupa grobnih mesta duguje skoro 12 miliona dinara – potvrdila nam je Dragana Josić, rukovodilac RJ “Novo Groblje“, iz sastava JKP “3. oktobar“. – Ima grobnih mesta gde zakup nije plaćan decenijama, zbog čega ćemo, ako se nešto podhitno ne promeni, biti prinuđeni da obavimo eshumaciju posmrtnih ostataka iz skoro 2.000 grobova.“

U tom slučaju, kaže Josićeva, posmrtni ostaci eshumirani iz grobova, biće sahranjeni u zajedničku grobnicu.

“Imamo tačno 13.759 grobnih mesta i zaista nemamo gde više da obavljamo sahrane – objašnjava Josićeva. – Znamo da ovo nije popularna metoda, kao i da ćemo morati da se suočimo sa reakcijom javnosti. Ali, to je, pravno, jedina moguća odluka.“

Naša sagovornica kaže da zakup grobnog mesta na 10 godina iznosi 8.019 dinara, ali i da je veliki broj naših sugrađana odavno prestao da izmiruje tu obavezu, zbog čega će, po svemu sudeći, ako se nešto ne promeni u dogledno vreme, moraće da se obavi eshumacija posmrtnih ostataka iz 2.000 grobnih mesta.

Rukovodilac RJ “Novo groblje“ napominje da ima i ljudi koji zakupljuju grobna mesta za života, i da u tom slučaju cena desetogodišnjeg zakupa iznosi 27.754 dinara.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X