Knjaževački obućari u još jednoj protestnoj šetnji

519 0

KNJAŽEVAC, (IST Media, Autor Obustava rada u kompaniji Falc East još uvek traje. Zaposleni su se okupili ispred fabrike, odakle su krenuli u još jednu protestnu šetnju, javlja portal knjazevacinfo.rs.

 

Foto: Knjazevacinfo

 

Ispred zgrade opštine sa nekima od njih su razgovarali predsednik SO Miodrag Ivković i pomoćnik predsednika opštine Goran Popović. Radnici su od lokalne samouprave tražili da im obezbedi cisternu sa pijaćom vodom, koju, im, kako kažu, nije dozvoljeno da natoče u fabrici.

 

Portal nezvanično saznaje da će u toku dana na pregovore sa rukovodstvom Falc East-a stići predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga, čije pristupnice je potpisalo više od 600 knjaževačkih obućara. Prema pisanju Insajdera, juče je u fabrici boravila inspekcija rada, ali njeni zaključci javnosti nisu poznati. Do ovog trenutka medijima se, povodom pobune radnika, nije obratio niko od rukovodstva Falc East-a.

 

Najnovija vest (17.05.)

Mašine u kompaniji Falc East još uvek stoje, ali su počeli pregovori sa vlasnicima i menadžmenom fabrike. Prva runda razgovora nije donela značajnije rezultate, osim onog da je rukovodstvo Falc-a pristalo na sindikalno organizovanje radnika. Obustava rada, odlučili u obućari, nastavlja se do ispunjenja svih zahteva, izveštava knjazevacinfo.rs.

 

Prozvodnje cipela u kompaniji Falc East još uvek nema. Situacija od pre par dana promenila se  utoliko što su spiskovi  “neposlušnih“, okačeni na kapiji, obućare izveli van fabričkog kruga. Tu su čekali rezultat pregovora svog novoosnovanog sindikata “Sloga“ i rukovodstva kompanije. A kada je prva runda pregovora završena, predstavnici radnika nisu imali bogzna šta novog da kažu svojim kolegama.

 

“Prvu tačku su prihvatili – formiranje sindikata u našem preduzeću. Druga stavka je bila doplata zarade . Oni kažu da su pravno legalni, ali nama je malo. Ne žele dalje da pregovaraju. Mi ne možemo da pregovaramo dalje dok se ta stavka ne reši,“ obavestio je okupljene Vladimir Dragićević.

 

Obustava rada se nastavlja sve do ispunjenja zahteva, odlučili su radnici, krenuvši u protestnu šetnju ulicama grada. Mirno, bez ijednog incidenta, reka od blizu devt stotina radnika prošetala je do zgrade Skupštine opštine, povremeno praćena odobravanjem prolaznika. U ime lokane samouprave u pregovorima sa vlasnicima i menadžmentom učestvovao je Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine.

 

“Mi smo tu kao neko ko treba da pomogne u rešavanju spora. Primili smo radnike u nedelju da čujemo njihove zahteve. Čuli smo se i sa direktorom firme. Ko će popustiti, ko će šta uraditi, ne znam. Znam da nije dobro da fabrika ne radi, da ljudi nemaju posao.“

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X