Knjaževac finansira pripreme trojice svojih olimpijaca

418 0

KNJAŽEVAC, (foto: knjazevacinfo) Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije Božidar Maljković, potpisali su danas u Knjaževcu Memorandum o saradnji između te opštine i OK Srbije, i između Sportskog saveza opštine Knjaževac i olimpijaca koje će Opština Knjaževac stipendirati u ciklusu Tokijo

Opština Knjaževac će stipendirati pripreme evropskog šampiona u džudou Aleksandra Kukolja i Marka Tomićevića i Milenka Zorića, nosioce zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju.

Knjaževac je prva opština u Srbiji koja je dobila čast sa se priključi olimpijskom timu. Dvojica zvaničnika kažu da je ovo jedan od boljih načina da se duh ideje olimpizma približi svim građanima naše zemlje.

“U Srbiji postoje koridori, ali mi pravimo sportske koridore koji su vrlo važni”, kazao je Maljković, a prenosi portal knjazevacinfo.rs.

Đokić je napomenuo da se svi radujemo uspesima naših sportista, ali da zato “imamo obavezu da damo neki doprinos da se dođe do tih uspeha. Pravo na bavljenje sportom je nešto što je suština, ako želimo zdravu i lepo vaspitanu naciju,” istakao je prvi čoveč opštine Knjaževac

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X