Klinci odbranili “nebesku udicu”

112 0

BOR (IST Media) Predsednik opštine Bor Živorad Petrović odložio je odluku komunalnog inspektora o uklanjanju koša na igralištu u naselju Sunce, navedeno je na Fejsbuk strani opštine.

 

U obrazloženju se navodi da je odluka o uklanjanju koša odložena, dok se u ovom naselju ne izgradi novo igralište sa koševima.

 

Deca iz tog borskog naselja protestovala su juče zbog naloga lokalne komunalne inspekcije da nakon prijave stanara ukloni koš postavljen 1999. godine tokom NATO bombardovanja Srbije.

 

Kos_20160726_190259
Protest dece protiv rušenja koša

 

Stanari su pre dva dana na postolju koša zatekli zalepljeno rešenje inspekcije kojim se stanarima nalaže rušenje koša u roku od 48 sati, ili će to učiniti “opštinski organ” o trošku stanara.

 

Ovo je jedina sportska sprava koja postoji na četiri kvadratna kilometra tog urbanog naselja, gde u 15 višespratnica i mnogo privatnih kuća živi oko 500 dece.

 

Prema rečima stanara naselja Sunce, koš su postavili sami žitelji naselja kako bi se deca zabavljala po izlasku iz skloništa tokom bombardovanja, kako bi prebrodili strah i traumu sirena za uzbunu i kako ne bi udisali dim cigareta iz memljivih skloništa.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Nišville

Slične vesti

Kvar na vodovodnoj mreži

Piše - 18. novembar 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Stanari ulica “Stevana Mokranjca”, “Železničke”, “Višegradske”, “Skerlićeve”, ulice “Patrisa Lumumbe” i “Kraljevića Marka” trenutno su…

Put kojim se ređe ide

Piše - 22. jul 2016. 0
BOR, (IST Media, Saša Trifunović) „Đe ste nas to doveli?“, bila je prva reakcija crnogorskih vaterpolista pošto je autobus kojim…

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X