DruštvoTema danaНекатегоризовано

Klinci odbranili “nebesku udicu”

BOR (IST Media) Predsednik opštine Bor Živorad Petrović odložio je odluku komunalnog inspektora o uklanjanju koša na igralištu u naselju Sunce, navedeno je na Fejsbuk strani opštine.

 

U obrazloženju se navodi da je odluka o uklanjanju koša odložena, dok se u ovom naselju ne izgradi novo igralište sa koševima.

 

Deca iz tog borskog naselja protestovala su juče zbog naloga lokalne komunalne inspekcije da nakon prijave stanara ukloni koš postavljen 1999. godine tokom NATO bombardovanja Srbije.

 

Kos_20160726_190259
Protest dece protiv rušenja koša

 

Stanari su pre dva dana na postolju koša zatekli zalepljeno rešenje inspekcije kojim se stanarima nalaže rušenje koša u roku od 48 sati, ili će to učiniti “opštinski organ” o trošku stanara.

 

Ovo je jedina sportska sprava koja postoji na četiri kvadratna kilometra tog urbanog naselja, gde u 15 višespratnica i mnogo privatnih kuća živi oko 500 dece.

 

Prema rečima stanara naselja Sunce, koš su postavili sami žitelji naselja kako bi se deca zabavljala po izlasku iz skloništa tokom bombardovanja, kako bi prebrodili strah i traumu sirena za uzbunu i kako ne bi udisali dim cigareta iz memljivih skloništa.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ambasador Kine u poseti rudniku Čukaru Peki

Ist Media

Preventivni pregledi štitaste žlezde u nedelju 3. marta

Ist Media

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X