Kineske firme iz Bora donirale više od POLA MILIONA DOLARA za laboratorije za COVID 19

94 0
laboratorija covid

foto: ilustracija

BOR, (IST Media) Kineske rudarske kompanije Rakita Eksplorejšn (Rakita Exploration) i Srbija Ziđin Bor Koper (Serbia Zijin Bor Copper) koje posluju u Boru, donirale su 571.000 dolara za izgradnju najmodernije laboratorije za testiranje na virus Covid 19.

Kako se navodi u saopštenju, ugovor o donaciji potpisan je 8. aprila, a sam čin potpisivanja pratili su i predstavnici državnih institucija u Kini putem video linka.

Prema planu, savremene laboratorije biće izgrađene u Beogradu i Nišu i kapacitet će biti 3.000 testova dnevno. To je trostruko više nego što su trenutne mogućnosti testiranja u Srbiji“, stoji u saopštenju ovih kompanija koje posluju u sastavu Ziđin Majning (Mining).

Izgradnja savremene laboratorije u Nišu biće gotova za 45 dana, a sredstva za adaptaciju i opremu laboratorije u Beogradu obezbedile su druge kineske kompanije.

Potpisivanju u Beogradu prisustvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić, ambasadorka Kine Čen Bo, ministri Zlatibor Lončar i Aleksandar Antić, i direktori dve kineske kompanije.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X