Killersi sinoć razdrmali Novi Sad, a večeras zvanično počinje Exit

405 0

 

NOVI SAD (IST Media, foto: Rob Loud) Sinoć je EXIT Leto ljubavi i zvanično ušlo na Petrovaradinsku tvrđavu, a kroz kapije nultog dana Exita koji je sinoć radio na samo tri bine, prošlo je preko 33.000 ljudi.

 

Očekivano, koncertni spektakl iz lige više i od najviše, priredili su Kilersi, jedan od najvećih bendova našeg vremena. Njihovi vatreni fanovi zauzeli su svoje pozicije još od 19 časova na festivalskim ulazima i odmah po otvaranju kapija se sjurili u prve redove.

 

 

Rok giganti iz Las Vegasa pozdravili su publiku iza 23 časa i snažno krenuli uz najnoviji hit singl „The Man“. Ređali su se najveći hitovi „Somebody Told Me“, „Smile“, „Human“, i horski pevana „All These Things That I’ve Done“, da bi nastup maestralno završili antologijskom pesmom „Mr Brightside“.

 

Energija nije popuštala do kraja, a svaka pesma je ispraćena horskim pevanjem i skandiranjem imena četvorke iz Vegasa na čiji koncert smo čekali punih četrnaest godina! To je potvrdio i Brandon Flowers obraćajući im se na srpskom jeziku: “Bolje ikad nego nikad!”.

 

Neverovatnoj atmosferi na Tvrđavi svakako su doprineli i fenomenalni riječki indie rokeri Jonathan koji su i otvorili program nultog dana festivala. Nakon Jonathana na glavnoj bini su nastupili i regionalni majstori rok spektakla Van Gogh, te njujorška alter-rok senzacija Teachers koja je pokazala da njihove vreme tek dolazi.

 

 

Večeras je na Tvrđavi zvanično prvi dan EXIT festivala.

 

Fantastičnu ceremoniju otvaranja obeležiće govor Nika Vujičića i predstavnika Standing Rock pokreta koji će sa Glavne bine Exita, svetskim liderima poslati poruku da ujedine napore i zaustave dalje uništavanje prirode od koje svi živimo. Za nastavak nezaboravne večeri, pobrinuće se neponovljivi Liam Galager koji je već juče stigao u Srbiju, kako bi uživao u čarima naše zemlje pred večerašnji nastup. Legendarni frontmen nekadašnjeg Oasisa, pored dobro poznatih hitova ove grupe, predstaviće i svoj prvi solo album. On nije jedini koji će doneti duh roka na glavnu binu, jer pre njega nastupaju tvorci indie roka, The Jesus and Mary Chain!

 

Nakon nastupa rok ikona, festivalski Mejn transformisaće se u epicentar sjajne elektronske žurke, zahvaljujući mladim senzacijama Lost Frequencies i Alan Walkeru!

 

Za mnoge omiljena, Addiko Fusion bina, prvog dana predstaviće fantastična imena domaće, regionalne i svetske muzičke scene. Ljubitelje festivala razmrdaće uvek energični Elemental, dok će tvrde rifove i legendarne tekstove doneti čuveni Bjesovi. Čast Harlema braniće Princess Nokia, neverovatna reperka koja je vladala underground scenom, a sada gospodari žurkama, zahvaljujući svojim sjajnim numerama.

 

Ljubitelji tvrdog zvuka i rifova zagarantovano će imati nezaboravan provod na Explosive bini uz gigante pagan metal scene Arkonu, kultne industrial dark metalce Samael, kao i uz latin core senzaciju Thell Bario.

 

Dnevne ulaznice za četvrtak dostupne su na kapijama festivala po ceni od 3.500 dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X