Kanda Kodža i Nebojša u Zaječaru – Tri sata kafane i rock and rolla

740 0

ZAJEČAR, 22. oktobra 2011. (Ist Media, Saša Trifunović) – Gotovo 60 minuta bilo je potrebno zaječarskoj publici da se zagreje za koncert, u subotu raspoloženog kvinteta Kanda Kodža i Nebojša, a onda se na poziv Olivera Nektarijevića da se opuste i uživaju, uskomešalo stotinak ljudi koji su odlučili da noć provedu u maloj sali diskoteke MZ.

 

Publika je uživala skoro 180 minuta

 

Miris prosutog piva po podu i magla od duvanskog dima, stopili su se u idealnu celinu sa gitarskim rifovima pesama sa zadnjeg ambuma ovog benda – „Manifest“, i muzike iz perioda kada je KKN gajio rege fazon.

 

Ređali su se hitovi sa „Igračka plačka“, „Become“ i „Prekid stvranosti“, a setup lista je povremeno prošarana sa, publici manje poznatim pesama sa CD-a „Manifest“ i „Deveti život“ (ako izuzmemo pesmu Prekid stvarnosti)

 

 

Oliver Nektarijević
Oliver Nektarijević, frontman KKN

 

KKN Zaječar
KKN Zaječar

– A sada nešto što je snimljeno kada je većina vas posle crtanog u 7:15 odlazila u krevet, najavio je Nektarijević „Šafl“ iz 1998, iz perioda kada se Srbija dizala protiv tiranina sa Dedinja, a KKN to začinio angažovanom muzikom (ista je korišćena u rokerskoj kampanji, ako se dobro sećam, pod nazivom „Izađi i glasaj).

 

Bilo je to veče koje će pamtiti fanovi ovog benda, jer je oko 160 minuta (uključujući tri bisa) bilo dovoljno da se odsvira skoro sve sa prethodnih albuma, očigledno urezanih u pamćenje publike, ali i pesme sa ovogodišnjeg izdanja. Svakako, hit „Kafane i rock and roll“ zatalasao je ljude stisnute kraj bine, sa koje im je, prilično zagrejan, nazdravljao Niktarijević prazneći gomilu rakijskih čašica od 0,5.

 

I kada je izgledalo da je vreme da se poslednja tura odradi u nekoj kafani (moderno kafiću), u poslednjem bisu usledila je „Priroda“, i dugotrajno solo prženje na gitari Nenada Pejovića i Nikole Novakovića. Vlada je sejao udarce po koži bubnjeva a Branislav Dragović zatezao žice na basu.

 

Oliver se u to vreme spontano pridružio publici i pozvao ih da jutro dočekaju u kafiću „Plan B“, što je i bilo jedino logično rešenje…

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X