ZabavaНекатегоризовано

Kanda Kodža i Nebojša u Zaječaru – Tri sata kafane i rock and rolla

ZAJEČAR, 22. oktobra 2011. (Ist Media, Saša Trifunović) – Gotovo 60 minuta bilo je potrebno zaječarskoj publici da se zagreje za koncert, u subotu raspoloženog kvinteta Kanda Kodža i Nebojša, a onda se na poziv Olivera Nektarijevića da se opuste i uživaju, uskomešalo stotinak ljudi koji su odlučili da noć provedu u maloj sali diskoteke MZ.

 

Publika je uživala skoro 180 minuta

 

Miris prosutog piva po podu i magla od duvanskog dima, stopili su se u idealnu celinu sa gitarskim rifovima pesama sa zadnjeg ambuma ovog benda – „Manifest“, i muzike iz perioda kada je KKN gajio rege fazon.

 

Ređali su se hitovi sa „Igračka plačka“, „Become“ i „Prekid stvranosti“, a setup lista je povremeno prošarana sa, publici manje poznatim pesama sa CD-a „Manifest“ i „Deveti život“ (ako izuzmemo pesmu Prekid stvarnosti)

 

 

Oliver Nektarijević
Oliver Nektarijević, frontman KKN

 

KKN Zaječar
KKN Zaječar

– A sada nešto što je snimljeno kada je većina vas posle crtanog u 7:15 odlazila u krevet, najavio je Nektarijević „Šafl“ iz 1998, iz perioda kada se Srbija dizala protiv tiranina sa Dedinja, a KKN to začinio angažovanom muzikom (ista je korišćena u rokerskoj kampanji, ako se dobro sećam, pod nazivom „Izađi i glasaj).

 

Bilo je to veče koje će pamtiti fanovi ovog benda, jer je oko 160 minuta (uključujući tri bisa) bilo dovoljno da se odsvira skoro sve sa prethodnih albuma, očigledno urezanih u pamćenje publike, ali i pesme sa ovogodišnjeg izdanja. Svakako, hit „Kafane i rock and roll“ zatalasao je ljude stisnute kraj bine, sa koje im je, prilično zagrejan, nazdravljao Niktarijević prazneći gomilu rakijskih čašica od 0,5.

 

I kada je izgledalo da je vreme da se poslednja tura odradi u nekoj kafani (moderno kafiću), u poslednjem bisu usledila je „Priroda“, i dugotrajno solo prženje na gitari Nenada Pejovića i Nikole Novakovića. Vlada je sejao udarce po koži bubnjeva a Branislav Dragović zatezao žice na basu.

 

Oliver se u to vreme spontano pridružio publici i pozvao ih da jutro dočekaju u kafiću „Plan B“, što je i bilo jedino logično rešenje…

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 11. do 16. aprila

Ist Media

[NAJAVA] Stand up komedija najboljeg epizodiste filma Montevideo, Bog te video

Ist Media

Koje igre na sreću u Evropi nude najveće džekpot nagrade?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X